Facundo Pellistri i Community Shield på Wembley, 10. august 2024.

BEKREFTET: Pellistri forlater United

Etter fem år, 25 kamper og tre utlån er Facundo Pellistri ferdig i Manchester United. 

Publisert Sist oppdatert

Facundo Pellistri er klar for den greske klubben Panathinaikos og forlater dermed Manchester United fem år etter at han ble signert fra Peñarol i hjemlandet Uruguay. 

Det bekreftet klubben onsdag ettermiddag. 

Ifølge flere journalister er det snakk om en overgangssum på 5,1 millioner pund, og 1,7 millioner pund i mulige tilleggsutbetalinger. United har i tillegg en tilbakekjøpsklausul som gjelder frem til 2027, og United vil få 45% av summen hvis Panathinaikos selger Pellistri igjen.

Pellistri skal ha gjennomført den medisinske undersøkelsen tirsdag kveld. 

For Pellistris del har United-karrieren vært preget av ustabilitet, mangel på spilletid og flere utlån, tre totalt. Han forlater Old Trafford med totalt 25 United-kamper, null mål og to målgivende pasninger. 

Nå håper den uruguyanske landslagsspilleren å få klubbkarrieren på rett kjøl i Hellas. 

Pellistri har lagt ut en avskjedsmelding på sosiale medier hvor han skriver følgende: 

«Dear Reds, 

Tiden har kommet for å si farvel. Det har vært en utrolig reise, full av uforglemmelige øyeblikk og erfaringer som jeg for alltid vil sette pris på. Deres urokkelige støtte, både på og utenfor banen, er noe jeg vil huske for alltid. 

Jeg har vokst som spiller og som person, og det er på grunn av dere. 

Som dere sier; once a Red, always a Red. Manchester vil alltid ha en helt spesiell plass i hjertet mitt. 

Jeg ønsker klubben og alle dere bare det beste for fremtiden. 

Med takknemlig hilsen fra facu pellistri.»

Klar for gresk gigant

Pellistri bytter nå ut Manchester med den greske hovedstaden Athen. Han får trolig en nøkkelrolle i laget som ledes av Diego Alonso. 

Alonso var mannen som først ga Pellistri sjansen på landslaget, og skal ha vært en viktig brikke i jakten på Pellistris signatur. 

Facundo Pellistri, her fra bortekampen mot Galatasaray i forrige sesongs utgave av Champions League.

Panathinaikos kom på 4. plass i Hellas forrige sesong, og har allerede kommet skjevt ut denne sesongen: De gikk på et 0-1-tap i første serierunde og tapte også elleville 12-13 på straffer mot Ajax i den tredje kvalifiseringsrunden til Europa League.

Det blir med andre ord ikke noe Pellistri-gjensyn i den turneringen, men Panathinaikos har fortsatt muligheten til å kvalifisere seg til Conference League.

Panathinaikos er et av Hellas' mest suksessfulle lag noensinne, men har faktisk ikke vunnet den greske ligaen siden 2009/10. Kanskje kan Pellistri hjelpe dem tilbake til toppen. 

Sammenlignet med Giggs

Pellistri ble aldri noen kjempesuksess i Manchester United. 

Han ble hentet fra uruguyanske Peñarol i 2020 for 8,5 millioner euro. Tidligere United-spiller Diego Forlan, som på daværende tidspunkt var Peñarol-manager, anbefalte ham til daværende United-sjef Ole Gunnar Solskjær. 

Forlan skal ha sammenlignet Pellistri med Ryan Giggs, men vi fikk se få Giggs-tendenser fra uruguyaneren. Et halvt år etter at han signerte for United ble han sendt til Deportivo Alavés på lån, og dro dit igjen påfølgende sesong.

Først i 2023, under Erik ten Hags ledelse, fikk Pellistri sin United-debut i en tellende kamp. Da kom han inn fra benken i en ligacup-kamp mot Charlton og noterte seg for en målgivende pasning. En måned senere fikk han Premier League-debuten som innbytter mot Leeds, og i mars 2023 startet han sin første United-kamp, mot Real Betis i Europa League. 

Men mulighetene kom sjeldent for Pellistri, som ikke gjorde nok til å overbevise Ten hag da han fikk dem heller. Samtidig som United-sjansene uteble etablerte han seg på det uruguyanske landslaget, og senest i sommer spilte han fast for Uruguay som vant bronsefinalen under den hittil siste utgaven av Copa America. 

Facundo Pellistri etter en Uruguay-scoring i VM i 2022.
Facundo Pellistri scoret mot Ghana under VM i 2022.

Avsluttet som høyreback

I januar tidligere i år ble han sendt på lån til Granda, uten noen voldsom suksess. Og nå prøver han lykken i Panathinaikos. 

Pellistris 25. og siste kamp for United ble Community Shield-oppgjøret mot Manchester City da han kom inn fra benken og vikarierte som høyreback. 

22-åringen blir Uniteds sjette spillersalg denne sommeren. Fra før har Alvaro Fernandez, Mason Greenwood, Donny van de Beek, Willy Kambwala og Aaron Wan-Bissaka forlatt klubben. 

Det kan bli flere salg mot slutten av overgangsvinduet også. Scott McTominay, Christian Eriksen, Jadon Sancho, Victor Lindelöf og Hannibal Mejbri er blant spillerne som kan forsvinne før overgangsvinduet stenger 30. august. Du kan lese mer om Uniteds salgsplaner her

Vi ønsker Facundo lykke til i Hellas! 

Powered by Labrador CMS