BEKREFTET: Forlater United - se den rørende avskjedsvideoen

Publisert Sist oppdatert

Scott McTominay forlater klubben han har vært en del av siden 2002.

Bekreftelsen på at skotten offisielt forlater United til fordel for italienske Napoli på permanent basis er nå kommet, kun timer før overgangsvinduet stenger.

På sosiale medier har klubben lagt ut en blanding av en velfortjent hyllest og rørende avskjedsvideo til 27-åringen, med hilsninger fra Marcus Rashford, Bruno Fernandes, Harry Maguire, Jonny Evans, Tom Heaton og Darren Fletcher, samt noen ord fra hovedpersonen selv.

– Den dagen karrieren min er over vil jeg se tilbake på dette stadiet med Manchester United - jeg har vært her siden jeg var fem år gammel - med stor takknemlighet, sier McTominay.

– Jeg har så mye kjærlighet for denne fotballklubben og jeg er bare så glad for at jeg har fått oppleve noe av historien og vært en del av det etter å tillegg ha kommet gjennom som ung spiller.

Se avskjedsvideoen her:

Overgangen skal ha en totalramme på rundt €30 millioner, inkludert bonuser og klausuler. United skal også ha sikret seg en videresalgsklausul på 10 prosent dersom McTominay skulle bli solgt videre på et senere tidspunkt. 

Etter 255 kamper i United-drakta er det nå altså over for skotten som har vært en del av klubben hele sitt fotballiv. Innhoppet mot Brighton ble det siste vi fikk se av McTominay i Manchester-rødt - i hvert fall for denne gang.

– Det har vært mange magiske øyeblikk. Jeg tenker på det City-målet, de to målene mot Brentford, åpenbart å vinne FA-cupen, ligacupen ...

– Jeg har uten tvil elsket hvert eneste minutt av å være i denne fotballklubben, og jeg er bare så takknemlig for spillerne, trenerteamet, managerne og fansen.

– Jeg ville ikke vært i denne posisjonen hvis det ikke var for dem, og familien min også, og nå går jeg inn i en ny fase av karrieren min i Italia, noe jeg ser frem til. Det blir en ny reise i livet mitt som jeg skal ut på og omfavne.

Midtbanespilleren kom opp fra akademiet under José Mourinho og ble av den portugisiske manageren hyllet med managerens egne pris på klubbens prisutdeling i sesongen 2017/2018.

Siden den gang har han vist seg som en svært nyttig brikke for alle managerne han har spilt under med tilnærmet fast plass under Ole Gunnar Solskjær, med 2-0 målet mot Manchester City i den siste kampen før England og resten av verden stengte ned på grunn av corona-pandemien.

Scott McTominay avgjorde kampen mot Manchester City i 2020 på Old Trafford med scoring på overtid.

27-åringen har også spilt en viktig rolle også under Erik ten Hag hvor han har fått en rolle som superinnbytter og kommet innpå for å gjøre en forskjell, noe han har klart med bravur ved flere anledninger. 

Erik ten Hag har tidligere sagt at det ikke er rart at McTominay har vært av interesse for andre klubber ettersom han scoret et tosifret antall mål for United forrige sesong. 

Nå er skotten altså klar for Napoli hvor han skal spille under Antonio Conte. Vi ønsker Scott McTominay lykke til videre i karrieren!

Powered by Labrador CMS