Scott McTominay og Erik ten Hag med FA-cuppokalen etter triumfen mot Manchester City i mai 2023.

TEN HAGS PRESSEKONFERANSE:

Bekreftet at han helst ville beholdt McTominay

Publisert Sist oppdatert

– Det virker som om du allerede vet alt, flirte Erik ten Hag på pressekonferansen før Liverpool-kampen ble spurt av BBCs Simon Stone om han kunne komme med en oppdatering om Manuel Ugarte og Scott McTominay.

– Jeg kan ikke fortelle deg mer enn du allerede vet!Det er ikke fullført ennå, sa United-manageren, som på oppfølgingsspørsmål bekreftet at han regnet med at overgangene ville gå gjennom.

Ten Hag sa også at han helst ville foretrukket å beholde McTominay da han ble spurt om hva han følte om videoklippene av McTominay som ble ønsket velkommen av Napoli-fansen på flyplassen.

– Det er litt blandede følelser. Jeg er veldig glad på hans vegne, men det er blandede følelser siden jeg ville foretrukket at vi ikke mistet ham, for han har Manchester United i alle blodårene sine.

– Han var viktig for laget vårt, og han var i Manchester United i over 22 år, men dessverre er reglene slik. En må diskutere reglene hvor salg av hjemmeproduserte spillere, akademispillere, gir mer verdi. Det er ikke den riktige tingen å gjøre, men det er en god avtale for alle parter. 

Ten Hag ble spurt om hva han får med «den nye spilleren» [altså Ugarte] som han ikke hadde med McTominay.  

– Du kan ikke sammenligne de to spillerne, for de er ulike spillere. Vi hadde tre tiere, og ingen holdende midtbanespillere – eller, vi hadde én – så det er tanken bak.

McTominay og Ten Hag på treningsfeltet i sommer.

Jadon Sancho kobles sterkt til Chelsea, men Ten Hag ser fordelene med å eventuelt beholde 23-åringen også.

– Vi er fornøyde med ham. Vi trenger en god stall, og vi trenger dybde. Vi har mange kamper vi skal spille før januar, med det nye formatet på spill i Europa. Etter landslagspausen spiller vi hver tredje dag, så vi trenger absolutt alternativer. 

På direkte spørsmål om Sancho blir værende:

– Så vidt jeg vet, ja.

Ten Hag bekreftet ellers at Mount og Højlund mangler mot Liverpool på søndag, og at det ellers er samme tropp som sist uke som er tilgjengelig.

Højlund er tilbake en eller annen gang etter landslagspausen, men Ten Hag kunne ikke bekrefte akkurat når, annet enn at han må bygge opp formen igjen, og at det kommer an på hvordan det utvikler seg i landslagsperioden.

United-sjefen gleder seg til Liverpool-kampen, som han møtte tre ganger uten å tape forrige sesong.

– Det er alltid spennende når Liverpool kommer, og vi gleder oss til å kjempe med dem. Vi har en god stall, og kan ha et godt lag på banen. Det er selvsagt tidlig i sesongen, og vi må ha progresjon, og vi må bli bedre. Vi må også integrere noen nye spillere, men vi gleder oss veldig til denne kampen.

Ten Hag smilte da han ble spurt om Marcus Rashford, i lys av Alan Shearers nylige kritikk av Rashford, og om 26-åringen mangler selvtillit før en kamp hvor han ofte kommer på scoringslista. 

– Alle får kritikk fra dere! Uansett om vi vinner eller taper. Hvis jeg tar av en spiller, så er konklusjonen at jeg ikke er fornøyd med ham. Jeg var veldig fornøyd med Rashy i sesongoppkjøringen, mot Fulham og også mot Brighton. Det var ikke fordi prestasjonen ikke var god nok at jeg tok ham av – vi må rotere. Vi har gode spillere på benken også, og får inn ny energi. Det vil være rotasjon, og noen ganger kan det være slik at det byttes fordi en spiller ikke har prestert, men definitivt ikke i dette tilfellet. Idiotisk analyse i dette tilfellet fra punditen.

Ten Hag forsvarte Marcus Rashford.
Powered by Labrador CMS