Portugal sikret seieren på overtid - Bayindir måtte se Tyrkia vinne etter drømmescoringer fra benken

To av tre United-spillere i aksjon i tirsdagens EM-kamper. Bruno Fernandes og Diogo Dalot startet begge for Portugal, mens Altay Bayindir ble sittende hele kampen på benken for Tyrkia.

Portugal 2-1 (0-0) Tsjekkia

Bruno Fernandes spilte hele kampen, mens Diogo Dalot spilte 63 minutter for Portugal da de åpnet sitt EM-sluttspill med 2-1 mot Tsjekkia.

Etter en første omgang med stor Portugal-dominans, men uten uttelling gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

I andre omgang fortsatte trykket og Tsjekkia hadde mer enn nok med å holde unna, helt til Lukás Provod klemte til fra distanse etter timen spilt og sjokkerte de portugisiske stjernene.

Diogo Dalot ble tatt av like etter Tsjekkias 1-0-scoring og måtte med det nøye seg med 63 minutter.

Portugal trengte ikke vente lenge for å få sin utlikning. Sju minutter etter Tsjekkias ledermål lå den i nettet etter at en heading fra Nuno Mendes ble fomlet ut i feltet av Tsjekkias keeper, i kneet på egen forsvarsspiller og i nettet. Robin Hranác stod ulykksalig og kikket ned i bakken mens Portugal feiret.

Bruno Fernandes, som for øvrig gjorde en god kamp på Portugals midtbane, og Portugal fortsatte presset for å snu kampen og trodde de hadde gjort det tre minutter før fulltid da Jota satte ballen i mål, men det ble senere annullert for offside på Cristiano Ronaldo.

Likevel skulle det ikke gå mer enn fire minutter før Fransisco Conceicão dukket opp foran mål, to minutter etter at han kom inn fra benken, og satte inn 2-1 fra kloss hold.

Tyrkia 3-1 (1-1) Georgia

Det var knyttet noe spenning til hvem Tyrkias landslagssjef Vincenzo Montella kom til å velge mellom stengene i EM. United-spiller Altay Bayindir trakk her det korteste strået og måtte se kampen mot Georgia fra benken.

Tyrkerne startet bra og skapte flere store sjanser mot EM-debutantene fra øst. Etter 25 minutter fikk vi ser vert det som kanskje er EMs vakreste scoring til nå da Mert Müldür banket til på hel volley fra 20 meter og ballen gikk som en prosjektil opp i krysset.

Like etter trodde Tyrkia at de hadde lagt på til 2-0, men en hårfin offside annullerte målet. I stedet fikk Georgia litt troen på at de kunne komme tilbake i kampen og etter 32 minutter fikk Georges Mikautadze gå inn i feltet og avslutte, en avslutning Mert Günok kanskje burde klart å holde unna for, som gikk inn i nærmeste hjørne.

Tyrkia kom ut etter pause og jaktet ledelse. Georgia ble presset dypt og tjue minutter ut i omgangen viste Real Madrids Arda Güler at han ikke ville være noe dårligere enn lagkamerat Müldür, og skrudde ballen opp i lengste kryss fra 25 meter og ga Tyrkia ledelsen 2-1.

Seks minutter på overtid, etter at Georgia hadde ofret alt i jakten på 2-2 fikk Kerem Aktürkoglu en hel banehalvdel å løpe på og et åpent mål og bare trille ballen i åpent mål. Dermed var det Tyrkia som tok første stikk i gruppe F.

Bayindir i aksjon mot Italia i forkant av EM.
Altay Bayindir satt hele kampen på benken for Tyrkia. Her fra oppkjøringskampen mot Italia.