Bayern-fans startet underskriftskampanje for å beholde Matthijs de Ligt

Bayern München skal være åpne for å selge Matthijs de Ligt i sommer. Det er ikke alle like fornøyde med. 

Publisert Sist oppdatert

På nettstedet change.org, en nettside der man kan opprette og signere underskriftskampanjer, har noen Bayern München-supportere opprettet sin egen: 

«Wir wollen de Ligt!», eller på norsk: «Vi vil ha de Ligt!». Det er tittelen på underskriftskampanjen der Bayern München-fans protesterer mot det potensielle salget av den nederlandske midtstopperen. 

Matthijs De Ligt er ifølge rapportene i forhandlinger med Manchester United om en mulig overgang. United.no skrev mandag at United har tilbudt 24-åringen en femårskontrakt. 

Flere medier har rapportert at De Ligt er et konkret overgangsmål for Manchester United, og Bayern skal være villige til å selge midtstopperen. De Ligt er også et tema i den nyeste episoden av Uno. 

Saken fortsetter under artikkelpluggen. 

Men det er det slettes ikke alle som setter pris på. 

- Vi vil at Matthijs de Ligt skal bli værende i Bayern München. Han har vist at han er en forsvarsspiller i verdensklasse, og han er sannsynligvis den beste forsvarsspilleren i troppen vår. Han er fortsatt bare 24 år og har en lys fremtid foran seg. 

- Å selge Matthijs de Ligt vil være en helt grusom avgjørelse, og vi kommer definitivt til å angre på det. 

Ordene er hentet fra underskriftskampanjen for å beholde De Ligt, en kampanje som har fått mer enn 6800 underskrifter. 

Responsen kan ikke kalles overveldende, men det er fortsatt en indikator på at De Ligt er høyt ansett til tross for at tiden i Bayern ikke utelukkende har vært en dans på roser. 24-åringen har spilt i Bayern siden 2022.

De Ligt er en gammel kjenning av Erik ten Hag fra Ajax-tiden der midtstopperen og Ajax hadde stor suksess under Ten Hags ledelse.  De Ligt selv skal ha gitt uttrykk for at han ikke vil forstyrres under EM, men Ten Hag skal ha snakket med De Ligt på telefonen flere ganger, skriver Telegraaf.

United.no har tidligere snakket med Bundesliga-kommentator Eivind Bisgaard Sundet, som er sikker på at De Ligt vil forsterke United: 

Powered by Labrador CMS