TEN HAG ETTER STRAFFETAPET: 

- Alle kjenner på smerten

Erik ten Hag var fornøyd med det meste, bortsett fra resultatet, etter Community Shield-oppgjøret på Wembley. 

Publisert Sist oppdatert

- Vi er skuffet, og vi må kjenne på denne smerten. Alle kjenner på smerten, og det er et godt signal. Jeg ser mye positivt, og vi spilte bra. Vi kunne ha vunnet.

Det sa Erik ten Hag da han snakket med ITV etter kampen. Manchester United tok ledelsen ved Alejandro Garnacho, men City utlignet like før full tid. Deretter tapte United på straffer.

United skapte mange sjanser. Rashford traff stolpen og hadde en avslutning utenfor, Scott McTominay bommet på ballen etter en dødball og Amad var centimetere å spille Mason Mount på åpent mål. 

United kunne, og burde, ha scoret flere. 

- I FA-cupfinalen gjorde vi det veldig bra ved å score det andre målet, men det klarte vi ikke denne gangen, sa Ten Hag, som også ble spurt spesifikt om bommene til Rashford.

- Flere ganger befant han seg i veldig gode posisjoner. Jeg er veldig glad for at han er i de posisjonene. Hvis han fortsetter med det kommer han til å score mål. 

United ledet først i ordinær tid, og hadde deretter overtaket i straffekonken. Det etter at André Onana reddet forsøket til Bernardo Silva. Til slutt var det straffebom fra Jadon Sancho og Jonny Evans som ble utslagsgivende.

Jadon Sancho trasket slukøret mot midtbanen etter sin straffemiss mot City.

Det er dessverre ikke første gangen Sancho bommer på en straffe på Wembley. Han var en av dem som misset fra ellevemeteren i EM-finalen for tre år siden. Ten Hag ble spurt om nettopp dette etter kampen. 

- Han er en veldig god straffeskytter og i dag bommet han, men det er bare en del av spillet, svarte Ten Hag. 

Dette var generalprøven før Premier League-sesongen starter fredag 16. august, og United-sjefen var fornøyd med kampen, resultatet til tross. 

- Prestasjonen var bra og vi ledet. Vi må ta dette med oss, vi må ta med oss den samme troen inn i ligaen, sa Ten Hag, og la til: 

- Vi var på samme nivå som City, fikk Rashford høyt i banen og forsvarte oss bra. Vi skapte sjanser og det var mye positivt å ta med seg. 

Ten Hag måtte bli kreativ med forsvarsfireren denne lørdag. Lisandro Martínez startet i en uvant venstreback-rolle og da Harry Maguire gikk av en halvtime før full tid, ble Facundo Pellistri brukt som høyreback. 

- Det er tydelig at vi har problemer og vi må jobbe med det. Spillerne må jobbe for å bli tilgjengelige for spill og støtteapparatet må også jobbe. Men det blir et bra samarbeid med spillerne som er klare for spill, sa Ten Hag om forsvaret. 

Powered by Labrador CMS