- Akkurat nå er det vanskelig, men vi er virkelig på rett vei

Joshua Zirkzee har fått kjenne litt på trøkket rundt Manchester United. 

Publisert

- Hvis du hadde sett hvordan vi trener... Vi er virkelig på rett vei, men vi må vise det på banen. 

Det sier Uniteds nye spiss Joshua Zirkzee i et intervju med nederlandske Voetbal Primeur. 23-åringen er for tiden på landslagsoppdrag med Nederland. I løpet av den neste uken skal «Oranje» møte Bosnia & Hercegovina og Tyskland i Nations League.

Zirkzee er med det nederlandske landslaget for første gang som Manchester United-spiller. Sist han var på landslagsoppdrag, under EM i Tyskland, var han fortsatt i Bologna, med United-ryktene svirrende rundt seg under store deler av mesterskapet. 

Nå har han fått kjenne litt på trykket som er rundt de røde djevlene. Spesielt når det går dårlig.

- De første ukene handler det om å komme inn i rytmen, bli kjent med alle i klubbe og tilpasse seg fort. Akkurat nå er det vanskelig. Alle forventer at United vinner. Det er en veldig stor klubb, så det er bare en del av det, sier Zirkzee. 

Joshua Zirkzee hadde en frustrerende dag på jobben mot Liverpool.

Han fikk United-debuten da han kom inn fra benken i seriepremieren mot Fulham og fikk også en drømmestart på livet i United. Nederlenderen scoret kampens eneste mål og sørget for seier i Premier League-sesongens første kamp.

- Den første kampen gikk åpenbart veldig bra. Det var sykt, sier Zirkzee om debuten. 

Siden har det imidlertid gått mer på tverke for 23-åringen. 

Mot Brighton var han både udyktig og uheldig da kneet hans sørget for at et potensielt 2-1-mål ble annullert for offside, og United endte i stedet opp med å tape 1-2. Søndag fikk han sin første kamp fra start mot Liverpool, en kamp der han misbrukte noen gode muligheter og United tapte 0-3. 

Siden har kritikken mot United haglet - fra både eksperter og supportere. Nå får Zirkzee, sammen med sin landsmann og United-kollega Matthijs de Ligt, et lite avbrekk. 

Men om han får spille gjenstår å se. 

- Jeg er her for å trene bra og vise meg fra min beste side, akkurat som under EM. Deretter er det opp til treneren. 

United har hatt noen fantastiske nederlandske spisser tidligere. Ruud van Nistelrooy og Robin van Persie var målmaskiner for både klubb- og landslag, og Zirkzee håper å emulere dem. 

- Det ultimate målet mitt er å bli spissen til Nederland. Det er drømmen til en hver nederlandsk gutt, forteller Zirkzee. 

Powered by Labrador CMS