NOTISER:

20 år siden Rooney signerte for United

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Lørdag 31. august

20 år siden Rooney skrev under

Wayne Rooney ble historisk allerede på sin første dag som United-spiller. Lørdag 31. august er det nøyaktig 20 år siden Rooney skrev under for United og ble verdens dyreste tenåring. 

Rooney fortsatte å skrive historie i United-trøyen, ikke minst ved å bli tidenes mestscorende United-spiller. Han hadde også rekorden for flest landslagsmål for England før Harry Kane tok rekorden fra ham.  

I United vant Rooney praktisk talt alt: Ligagull, Champions League, FA-cupen, klubb-VM, ligacupen og han avsluttet karrieren i United som innbytter i Europa League-finalen og hevet troféet i Stockholm etter 2-0-seieren mot Ajax. 

Jubilanten selv hadde imidlertid liten grunn til å juble i dag ettersom Plymouth, der Rooney er manager, tapte 0-1 hjemme for Stoke og sliter helt i bunnen av Championship. 

Fredag 30. august

De Gea reddet Fiorentina

David de Gea fikk ingen drømmestart for Fiorentina sist uke i UEFA Conference League-kvalifiseringskampen mot Puskas Academy, da det ble 3-3 på hjemmebane, men i returkampen stod den tidligere United-keeperen frem. 

Fiorentina hadde etter hvert fått to spillere utvist, og De Gea hadde mange gode redninger som holdt dem inne i kampen, og sørget for at det italienske laget klarte å få kampen til straffekonkurranse. 

Straffekonkurranser er ikke akkurat det De Gea har best erfaringer fra, men denne gangen reddet han et straffespark, og siden Fiorentina scoret på alle straffesparkene sine så sendte det Fiorentina til UEFA Conference League.

Det er også verdt å nevne at Facundo Pellistri scoret i sin tredje kamp for Panathinaikos, hjemme mot Lens, og at det bidro sterkt til at det greske laget kvalifiserte seg for UEFA Conference League.

Torsdag 29. august

Rhys Bennett lånes ut til League Two-klubb

Midtstopper Rhys Bennett tilbringer resten av 2024/25-sesongen på lån i League Two-klubben Fleetwood Town. Det bekrefter United på sine nettsider torsdag. 

Bennett var kaptein på United-laget som gikk til topps i FA Youth Cup i 2022. Han var med United til USA under sommerens sesongoppkjøring og skal nå spille under tidligere Blackpool- og Liverpool-spiller Charlie Adam, som er Fleetwood Towns manager. 

20 år gamle Bennett kan få debuten allerede lørdag når Fleetwood Town møter AFC Wimbledon. 

To tidligere United-spisser klare for nye klubber

To spisser med en fortid i Manchester United har skrevet under for nye klubber. Lånesoldaten Wout Weghorst returnerer til hjemlandet Nederland og er klar for Ajax, mens Joshua King har signert for franske Toulouse. 

Weghorst var på lån i United fra januar til juni i fjor. Han fikk 31 kamper og scoret to mål. Forrige sesong var han på lån i tyske Hoffenheim, og nå forlater han altså Burnley permanent og er tilbake i nederlandsk fotball for første gang siden han dro i 2018. 

King har på sin side vært på klubbjakt siden kontrakten hans med Fenerbahce utløp tidligere i sommer. Nordmannen ble hentet til United-akademiet i 2008 og fikk totalt to kamper for Uniteds førstelag. King forlot United til fordel for Blackburn i 2013. 

Joshua King avbildet fra tiden i United.

Maguire tilbake på landslaget

Gareth Southgate har kanskje forlatt det engelske landslaget, men Harry Maguire er likevel tilbake i Lee Carsleys England-tropp til de kommende landskampene mot Irland og Finland.

Maguire gikk glipp av sommerens EM på grunn av skadetrøbbel.

Kobbie Mainoo er også i troppen, og det er også de tidligere United-spillerne Dean Henderson og (mer overraskende) Angel Gomes. Lille-midtbanespilleren kan altså potensielt få sin første A-landskamp.

Marcus Rashford mangler igjen, og det samme gjør naturligvis Luke Shaw, som er skadet.

Onsdag 28. august

Cristiano Ronaldo hedres av UEFA

Torsdag hedres tidligere Manchester United-spiller Cristiano Ronaldo av Det europeiske fotballforbundet (UEFA) ettersom han er tidenes mestscorende spiller i Champions League. 

Portugiseren mottar en pris i forbindelse med torsdagens Champions League-trekning. Ronaldo troner øverst på toppscorerlisten i den prestisjetunge turneringen med sine 141 mål. 22 av dem scoret han for Manchester United. Det mest minneverdige kom i Champions League-finalen i 2008 da han stanget United i ledelsen mot Chelsea. United vant som kjent finalen i Moskva etter straffesparkkonkurranse. 

Ronaldo er for øvrig nummer fem på listen over United-spillerne med flest Champions League-mål. Ruud van Nistelrooy troner øverst på den listen med 38 mesterliga-mål. Bak Van Nistelrooy følger Wayne Rooney (34), Ryan Giggs (29) og Paul Scholes (25) før vi kommer til Ronaldo. 

Tirsdag 27. august

Cleverley og Watford sendte Rooneys Plymouth ut av ligacupen

Tirsdag kveld var det duket for en aldri så liten duell mellom de to tidligere United-lagkameratene Tom Cleverley og Wayne Rooney - nå managere for henholdsvis Watford og Plymouth - da de møttes i ligacupens andre runde.

Der gikk Cleverley og Watford seirende ut med 2-0, etter to scoringer av Mileta Rajovic.

Trekningen av den tredje runden i ligacupen skjer onsdag kveld, hvor Manchester United også kommer inn i turneringen.

Taylor dømmer Liverpool-kampen

Anthony Taylor har fått jobben med å dømme søndagens storkamp på Old Trafford mot Liverpool. 

Forrige gang Taylor dømte en United-kamp var nettopp i ligakampen hjemme mot Liverpool forrige sesong som endte 2-2.

Denne gangen får han med seg Gary Beswick og Adam Nunn som assistentdommere, Sam Barrot som fjerdedommer og John Brooks på VAR.

United-kvinnene skal spille på Tottenham Hotspur Stadium igjen

Tottenham har annonsert at tre av kvinnelagets hjemmekamper denne sesongen skal spilles på Tottenham Hotspur Stadium – inkludert hjemmekampen mot Manchester United i februar. 

Vanligvis spiller Tottenham kampene sine på Brisbane Road (Leyton Orient). 

Oppgjøret, som foreløpig har kampdato søndag 2. februar, blir ikke Manchester United-kvinnenes første kamp på Tottenham Hotspur Stadium. I 2022/23-sesongen vant nemlig United 2-1 der etter et dramatisk oppgjør.

Se terminlista her.

Powered by Labrador CMS