stretford end

Våre vurderinger om laget mot Newcastle

Det endte 0-0 da United og Newcastle møtes i Premier League.

Så vant United 2-0 da lagene møttes på Wembley i Ligacupfinalen.

Søndag spilles en kamp som til slutt kanskje kan vise seg å bli viktig for topp fire-plasseringene denne sesongen. United ligger nemlig på 3. plass akkurat nå, men Newcastle, på 5. plass, ligger bare tre poeng bak.

Vinner United søndag så vil det bety et stort og viktig skritt mot en topp fire-plassering, men med uavgjort eller Newcastle-seier vil det være full kamp også videre.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Casemiro er ute da han soner sin andre av fire kamper etter det røde kortet mot Southampton.

Donny van de Beek, Alejandro Garnacho og Christian Eriksen mangler fortsatt, men ellers ser det ganske bra ut.

rashford fernandes
KLARE TIL DYST: Marcus Rashford og Bruno Fernandes har vært Uniteds viktigste angrepsvåpen denne sesongen. Alt tyder på at begge starter oppgjøret borte mot Newcastle.

Marcus Rashford stod over for England i landslagspausen, men forventes tilbake. Marcel Sabitzer fikk en smell på tur med Østerrike, men skal være tilbake. Anthony Martial begynte å trene med laget like før landslagspausen, og kan returnere til troppen igjen mot Newcastle.

Den eneste som vel ikke ble nevnt på fredagens pressekonferanse er Raphaël Varane, som stod over mot Fulham like før landslagspausen. Det ble imidlertid sagt den gangen at man trodde han kunne være klar til Newcastle-kampen.

Samtidig skal ikke landskampene ha ført til noen nye skader.


David de Gea – Hadde fri i landslagspausen. Var best i fire av mars-kampene, og er egentlig helt uten konkurranse når han er skadefri og Erik ten Hag vil bruke sine beste menn.

Aaron Wan-Bissaka – Hadde fri i landslagspausen. Vi trodde lenge at Diogo Dalot ble vurdert foran, men det skjedde et skifte like før landslagspausen slik at Wan-Bissaka startet alle de tre siste kampene. Dermed er det vanskelig å se at en kampfri periode hvor han også har kunnet hvile og samlet energi har endret på det.

Raphaël Varane – Hadde fri i landslagspausen. Hvis han er klar så starter han, og da dette skrives så har vi ikke noen informasjon om at han ikke skulle være klar. Derfor er han inne.

caseva
DEN ENE MANGLER: Casemiro må sone karantere også mot Newcastle, men vi er ganske trygge på at Raphaël Varane starter den viktige bortekampen.

Lisandro Martinez – Var i Argentina natt til onsdag norsk tid, og vi fryktet en sen retur og usikkerhet inn mot Newcastle. Var imidlertid rekordraskt tilbake, på trening igjen torsdag og forventes derfor fullt og helt klar for kamp igjen her nå.

Luke Shaw – Fikk rødt kort for England for en drøy uke siden, og har dermed kunnet samle overskudd for denne. Sikker på laget med det utgangspunktet, selv om Tyrell Malacia kommer til å komme inn i noen av de ni kampene på 28 dager som nå venter.

Scott McTominay – Ikke god i Casemiro-rollen mot Fulham før landslagspausen. Så fire mål i en mer offensiv rolle for Skottland på landslaget. Vi forstår likevel ikke helt hvorfor Ten Hag skulle ha endret mening om McTominay, og tror vel egentlig bare at seirene mot Kypros og Spania betyr at han returnerte til Manchester med bedre selvtillit.

Fred – Hadde fri i landslagspausen. Det fungerte ikke optimalt med McTominay og Sabitzer i stedet for Casemiro og Fred mot Fulham, men nå har Fred ladet batteriene i 14 dager. Da føler vi oss sikre på at han går rett inn på laget igjen.

Antony – Fikk bare 27 minutter for Brasil da de tapte mot Marokko forrige helg, men det betyr samtidig at han bare har spilt en kamp og en flytur tur-retur Marokko de siste 14 dagene. Det er rolig til en United-spiller å være, og da bør han være et klart valg på høyresiden.

Manchester United v FC Barcelona: Knockout Round Play-Off Leg Two - UEFA Europa League
VIKTIG VÅPEN: Selv om han har hatt visse utfordringer med å tilpasse seg Premier League har Antony vist gang på gang at han er en viktig brikke for Erik ten Hag.

 

Bruno Fernandes – Måtte i aksjon i to landskamper, men søndag er det én uke siden den forrige. Det betyr at Bruno også har fått en liten pause denne uka. Uansett ville han vært selvskreven i laget.

Marcus Rashford – Hadde fri i landslagspausen. Vi velger å tro at England-forfallet betyr at han starter søndag og er klar for sesongsavslutningen.

Wout Weghorst – Erik ten Hag dyttet selv all diskusjon til side fredag: – Wout gjør laget bedre, var uttalelsen. Det betyr at vi kommer til å se mye av ham, også når Anthony Martial nå straks er klar for å røre på beina sine igjen.


Alternativene:

Mange, men vi tror kampen kommer for tidlig for at Anthony Martial skal starte. Vi tror Erik ten Hag vil være forsiktig med ham, også når han en eller annen gang spiller fra start igjen.

Harry Maguire – Hvis Raphaël Varane ikke skulle være klar.

Jadon Sancho – Har startet de to siste helgekampene våre, mot Southampton og Fulham, men merk at begge disse kom rett etter tøffe Europa League-oppgjør. Vi utelukker ikke helt at hvis Sancho har hatt en god landslagspause så kan plutselig Bruno dras ned dypere i banen og Sancho for eksempel brukes fra start i 10er-rollen.

Marcel Sabitzer – Hvis Erik ten Hag har endret mening om Scott McTominay i Casemiro-rollen.

Newcastle

Eddie Howes menn øyner nok revansje etter tapet mot United i Ligacupfinalen, og manageren snakket denne uka om hvor god landslagspausen har vært for dem.

Det står også om mye, siden det er nummer tre mot fem på tabellen, og kun tre poeng skiller når 12 ligakamper gjenstår av sesongen.

Manchester United v Newcastle United - Carabao Cup Final
UTE AV SPILL: Newcastles Miguel Almiron har vært strålende for Eddie Howes mannskap denne sesongen, men er skadet og må stå over mot Lisandro Martínez og Manchester United.

Newcastle må imidlertid klare seg uten viktige Miguel Almiron, som fortsatt er noen uker unna en retur. Anthony Gordon, som manglet i Ligacupfinalen fordi han hadde spilt i cupen for Everton, er trolig også ute.

Emil Krafth og Ryan Fraser er også uaktuelle.

Joelinton, som var ute med suspensjon i lagets to forrige kamper, er imidlertid klar igjen.

Det er også ventet at Nick Pope, Alan Saint-Maximin og Sven Botman spiller.

Newcastle har kun tapt én hjemmekamp denne sesongen, da de måtte spille med ti mann mot Liverpool. City klarte ikke å vinne på St. James Park. Det sier litt om utfordringen som venter Ten Hags menn.

Mulig Newcastle-11er: Pope – Trippier, Schar, Botman, Burn – Longstaff, Guimaraes, Willock – Saint-Maximin, Isak, Joelinton

Powered by Labrador CMS