– En av de beste jeg har sett

City-manager Pep Guardiola sammenligner Michael Carrick med Xabi Alonso og Sergio Busquets.

Publisert Sist oppdatert

Michael Carrick har vært en klippe på midtbanen for United siden han ankom Old Trafford sommeren 2006.

I United har Carrick vunnet Premier League, Champions League, FA-cupen, ligacupen og VM for klubblag.

– Jeg er en stor fan

I sommer får den populære legenden sågar sin egen Testimonialkamp.

Men det er ikke bare den røde delen av Manchester som verdsetter Carrick.

– Jeg er en stor fan av Michael Carrick innrømmer City-manager Pep Guardiola, som mener Uniteds midtbaneveteran kan sammenlignes med de spanske verdensmesterne Xabi Alonso og Sergio Busquets.

FÅR SKRYT AV FIENDEN: Michael Carrick hylles som en av verdens beste defensive midtbanespillere av City-manager Pep Guardiola.

Carrick har spilt 31 kamper for United denne sesongen, men selv om alderen tynger har Wallsend-karen vist seg å være uhyre verdifull for United.

Av de 31 kampene Carrick har spilt denne sesongen er det kun den andre semifinalen mot Hull United har tapt med Carrick på banen.

Guardiola mener Carrick fortjener den høyeste annerkjennelsen. 

– Han er en av de beste defensive midtbanespillerne jeg har sett noen gang. Helt klart, sa Guardiola da han møtte pressen onsdag.

Beste bortelag defensivt

Begge lag har sine skadeproblemer å slite med før kveldens kamp, men det er unektelig en interessant statistikk det er verdt å merke seg før det braker løs på Etihad i kveld.

Manchester United har sluppet inn færrest mål på bortebane av samtlige lag i Premier League med bare 13 baklengs. Med tanke på at hele syv av dem kom i to kamper mot Watford (1-3) og Chelsea (0-4) blir statistikken enda mer imponerende.

Les også: Slaget om Manchester

Samtidig har Manchester City trøblet med å finne veien til nettmaskene på hjemmebane denne sesongen og har bare 27 mål på eget gress.

BLIR VIKTIG I KVELD: David de Gea bør ha en god dag i mål om United skal stoppe City i kveld.

Hele seks lag, deriblant Bournemouth har scoret mer hjemme enn City, mens Hull og West Bromwich begge har liga mange mål på hjemmebane som City.

I kveld vil imidlertid kampen leve sitt eget liv.

Vi følger selvsagt kampen live på United.no og bygger opp stemningen til storkampen utover dagen. 

 

Powered by Labrador CMS