Her er tallene du ikke vil se

Midtbanekompaniet på Old Trafford står med null målpoeng, og blir knust av Paul Pogba alene.

Publisert Sist oppdatert

Dagens United-midtbane består av Michael Carrick, Tom Cleverley, Marouane Fellaini, Ryan Giggs, Phil Jones og Anderson.

Får David Moyes det som han vil styrkes sekstetten ytterligere i januar, og det er kanskje ikke så dumt.

Daily Mail har nemlig sett på midtbanekompaniets harde fakta, og det er ikke spesielt hyggelig lesning. Statistikken gjelder kun Premier League.

Når det gjelder pasningssikkerhet ligger alle mellom 80 (Giggs) og 89 prosent (Fellaini), noe som må sies å være mer enn godkjent. Det samme gjelder antall taklinger hvor spillerne naturligvis har forskjellige oppgaver. Giggs (3) takler minst, mens Jones (25) takler mest.

wba

Nå er United-supportere med tiden blitt vandt med en målfattig midtbane og giftige spisser, så det er ingen katastrofe at ingen av midtbanespillerne har scoret i ligaen så langt.

Det faktum at ingen har notert seg for én eneste målgivende pasning bør imidlertid være grunn nok for Moyes til å speide etter noen av klodens mest kreative balldistributører. Når det gjelder skapte sjanser er Carrick best med 12, mens Fellaini er verst og kun har skapt én mulighet for United.

For å gni det inn har Daily Mail sammenliknet statistikken med stortalentet Paul Pogba som forlot United til fordel for Juventus i 2012 ,og ble kåret til Årets Unge Spiller i Europa for noen uker siden.

Pogba står med fire mål, tre assists og 23 skapte sjanser i 2013/14-sesongen.

Ikke bare har franskmannen sørget for langt flere målpoeng enn United-midtbanen, men han har skapt kun åtte sjanser færre enn hva Uniteds seks midtbanespillere har gjort til sammen. Heller ikke defensivt har 20-åringen gjort seg bort hvor han har bidratt med 49 taklinger – snaut dobbelt så mye som vårt beste rivjern i Phil Jones.

Trøsten? Manchester United er i Champions League. Dessuten har Phil Jones scoret i Champions League, mens både Fellaini og Giggs står med målgivende pasninger om vi teller med alle turneringer.

Powered by Labrador CMS