GettyImages-1342442628 (1)

– Heldigvis var legen også United-fan og han skjønte reaksjonen min

Da Bruno Fernandes sendte ballen himmelhøyt over mål fra ellevemeteren mot Aston Villa, ante portugiseren neppe hvilket drama han forårsaket hjemme hos Marius Sæther Flå i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

Det ble en høydramatisk avslutning på helgens kamp mellom Manchester United og Aston Villa.

Frustrasjonen over de to poengene som så ut til å glippe da det stod 0-0 like før slutt, var stor.

Vondt ble imidlertid til verre da Kortney Hause stanget bortelaget i ledelsen i det 88. minutt.

Manchester United v Aston Villa - Premier League
NEI OG NEI: Umiddelbart etter at Bruno Fernandes sendte straffen himmelhøyt over Villa-målet, fikk Marius Sæther Flå en ekstra grunn til å fortvile…

Minutter etter fikk imidlertid Bruno Fernandes sjansen til å redde det ene poenget for United fra straffemerket da Hause handset inne i Villas 16-meter.

På Old Trafford og rundt omkring i hele verden fulgte United-supportere dramaet med argusøyne. Det gjorde også Marius og familien som bor i Soknedal i Trøndelag.

Pipen ville fått en annen lyd

Da den vanligvis så pålitelige portugiseren sendte straffen himmelhøyt over, sendte Marius hånden rett i murveggen ved siden av TV-en.

Resultatet var like nedslående som det på Old Trafford.

Brudd i hånden og gips i 14 dager.

– Jeg har en vegg bak TV som går over i en murvegg der pipen kommer opp. Da jeg slo hånden i murveggen hørte jeg umiddelbart lyden av noe som brakk.

– Du skjønte med andre ord hva som hadde skjedd?

– Ja, pipen hadde ikke laget en slik lyd om det var den som brakk for å si det på den måten, humrer Marius.

Mange United-fans, og Twitter-brukere, kjenner godt til Marius Sæther Flå som har en stor følgerskare på sosiale medier med sin kreative humor.

Etter at han søndag kveld la ut Twitter-meldingen «Manchester United og jeg. En kjærlighetshistorie i tre deler» har han fått mange god bedring-meldinger, men også høstet mye latter. 

Prøvde å holde masken

Til united.no utdyper Marius foranledningen til bruddet.

– Jeg må innrømme at jeg ikke alltid får sett Uniteds kamper. Det er mange ting som spiller inn med barn, andre gjøremål med familien og høye priser for å se kampene. Men nå hadde jeg fått rigget meg til for å se kampen, mens vi hadde bursdagsfeiring hjemme hos oss med besteforeldre, søsken og alt på plass, forklarer Marius.

mason3243
GLEDET SEG TIL GJENSYNET: Marius Sæther Flå hadde sett frem til å se Mason Greenwood og de andre United-spillerne slå Aston Villa. Nedturen var komplett da United tapte og Marius endte på legevakten med brudd i hånden.

– Endelig skulle jeg få se Ronaldo, og ikke minst Mason Greenwood igjen. Jeg så på Villa som et mulig bananskall, men jeg hadde forventet å se både mål og hadde tro på tre poeng. Da Bruno brant straffen var det vel en kulminasjon av alt dramaet som oppstod. Jeg var ikke rasende, men mer frustrert, bedyrer Marius.

Etter å ha slått til murveggen, prøvde Marius å smile tappert og holde masken, men det var sjanseløst i lengden.

Dermed ble legevakten i Trondheim avlagt et besøk.

– Litt stygg håndskrift skal vi tåle

– Jeg måtte fortelle om skaden ved ankomsten, og det fremkalte en viss humring. Legen som behandlet meg var strålende. Han er faktisk United-fan, og viste stor forståelse for reaksjonen, humrer Marius.

Det ble både en dose samtaleterapi etter Uniteds tap og gips på hånden. Den må Marius ha på i minst 14 dager.

– Legen omtalte det som «Boxers fracture», en slik skade som ofte kommer når man slår til noe hardt. Det bør ikke ta altfor lang tid før hånden er leget igjen, forklarer han.

Til daglig er Marius Sæther Flå lærer, men om elevene hans håper på noen ekstra fridager som følge av episoden, vil de nok bli skuffet.

– Jeg må skrive med den andre hånden i noen uker, men litt stygg håndskrift skal vi tåle, både elevene og jeg.

– Det verste er vel at jeg synes det hele er litt flaut, men jeg er vel ikke den første som får en slik skade under slike omstendigheter, og jeg blir deppe den siste heller, ler han. 

Powered by Labrador CMS