Spådde Rojo-suksess

Mosse-trener Ole Martin Nesselquist analyserte Jose Mourinho for oss før sesongen, og traff ganske så bra.

Publisert Sist oppdatert
omn

– Samtidig tror jeg faktisk at Marcos Rojo kan få en del spilletid under Mourinho.

Det sa Mosse-trener Ole Martin Nesselquist til United-Supporteren før denne sesongen. Nesselquist er et av Norges største trenertalenter, og analyserte Mourinhos spillestil, spesielt defensivt, da han bestod oppgaven som krevdes i forbindelse med UEFAs A-lisens.

Carricks betydning var én ting, men Rojo-uttalelsen fikk denne skribenten til å tenke sitt – uten at jeg sa det høyt.

Men hva var det som gjorde at Nesselquist våget å tro på de to?

– Med Rojo handlet det mye om at han er en god forsvarsspiller, sier Nesselquist nå til united.no.

rojokane

–  En god forsvarsspiller er god 1 mot 1, god i duellspillet og også oppofrende. Det er mange moderne trenere som vil ha midtstoppere som er gode med ball, tekniske og gode pasningsspillere. Primæroppgaven til en forsvarsspiller er likevel å nekte mål imot. Der er Rojo god.

“Carrick? Jeg tror aldri at man skal undervurdere rutine.”

Ole Martin Nesselquist

– I mine øyne har Mourinho alltid likt disse typene, og spesielt 1 mot 1-ferdigheten er veldig viktig i Mourinhos stil defensivt. Dersom man bruker Rojo som han er, en forsvarsspiller, synes jeg han er god. I van Gaals spillestil skulle forsvarsspillerne ha veldig mye ball, og laget var i mye større grad possession-orienterte. Det passer en spiller som Rojo dårlig slik jeg ser det.

Hva med Carrick? Han har rundet 35, og det var jo langt i fra noen selvfølge at han skulle ta den viktige rollen han nå har….

– I stort sett alle lagene Mourinho har lykkes med så har det vært viktig med rutine sentralt. Carrick går mer og mer over i den rollen Giggs hadde under Ferguson de siste årene, hvor han spiller de kampene som er viktigst.

carsunderland

– Jeg tror aldri at man skal undervurdere rutine, spesielt når spilleren fortsatt er i fysisk god nok form til å spille. Han kan ikke lenger spille 50-60 kamper i løpet av sesongen, men han kan spille 25-30. Da gjelder det å plukke ut de riktige kampene. Her synes jeg Mourinho har gjort en bra jobb til nå også.

– Det som er spesielt med Carrick er at han har en påvirkning på spillerne rundt seg. Alle blir mye roligere når han spiller, og spillet til United får en bedre flyt. Defensivt er han viktig som en balansespiller, hvor mange av de andre spillerne ikke er like gode.

– Alder er tross alt bare et tall, men man må ta hensyn til tallet. Dette er ikke noe jeg vet, men ryktene sier at Carrick nesten ikke trener fotball lenger. Han er med litt på pasningsøvelser, litt teknisk, og så tar han vare på kroppen sin. Alt handler om å ha han klar til de viktige kampene, sier Mosse-treneren videre.

“Mourinho er nok en utrolig god leder innenfor veggene på Carrington.”

Ole Martin Nesselquist

Du analyserte Mourinhos siste periode i Chelsea. Hva tenker du om hans første seks måneder i United, rent taktisk?

– Jeg ser at han har tatt med seg det som begynte å fungere rett før han fikk sparken i Chelsea, nemlig at kantene bidrar mye defensivt. Man ser ofte at de bidrar veldig dypt, og det kan til tider se ut som om de spiller med en 6’er i forsvarsleddet. Dette legger mer press på Uniteds midtbanespillere, og krever mer av dem.

– Jeg tror dette er noe av årsaken til at Pogba har fått mye kritikk. Offensivt synes jeg han har en ganske lik rolle som i Juventus, men det kreves mer av ham defensivt når United er dypere i banen. Dette gjør også at han har litt mindre energi når United vinner ball, og han er dypere i banen. Jeg har ikke gått skikkelig i dybden på dette, men det virker sånn på meg.

pogmou

– Jeg synes også det er interessant at Mourinho fortsatt er så opptatt av å skape «vi mot resten»-følelsen. Måten han er på i media og mot dommere er helt lik som i Chelsea, noe jeg faktisk trodde han skulle endre litt på. Jeg tror personlig han hadde tjent på det, samtidig som jeg virkelig beundrer han for å være så stolt og opptatt av egen identitet. Det virker også som om han har med seg gruppa, som han alltid får. Han er nok en utrolig god leder innenfor veggene på Carrington.

“Mourinho vet hva han driver med, så jeg tror United vil bli bedre og bedre.”

Ole Martin Nesselquist

– Når det gjelder resultatene så langt har jo disse vært varierende, samtidig som det er enkelte kamper hvor de har mistet poeng fordi de er ineffektive.

– Jeg skulle gjerne sett at de oftere hadde spilt med en spiller nærmere Zlatan, for å spille han bedre. Når Zlatan får muligheten til å score, så gjør han ofte det. Med en spiller nærmere seg, tror jeg han hadde fått flere muligheter. Da tror jeg også at de kunne punktert kampene tidligere.

– Det blir veldig spennende å se hva som skjer videre nå, vanligvis når Mourinho kommer til en ny klubb opplever han umiddelbar suksess. Det har han ikke gjort nå, så jeg gleder meg veldig til å se hva som skjer videre. Men han vet hva han driver med, så jeg tror United vil bli bedre og bedre, sier han til united.no.

Powered by Labrador CMS