Skylder på utenlandske eiere

Sir Alex Ferguson mener nye klubbeiere ikke har tålmodighet.

Publisert Sist oppdatert

69-åringen har sett 1023 managerbytter i løpet av sin langstrakte regjeringstid på Old Trafford. Totalt har 22 fått fyken i løpet av sesongen, og skotten mener det ikke er hans kolleger som svikter.

– Dessverre har det bare blitt verre og verre det siste tiåret. Det er ikke stabile eierskap som klubber brukte å ha, sier han ifølge The Guardian.

– Nå ser vi eiere fra utlandet, som Midt-Østen, USA og Russland. Det er alle slags ulike kulturer som kommer inn i spillet og driver fotballklubber, og jeg tror ikke de har like stor tålmodighet.

Ferguson kan bruke seg selv som eksempel på at tålmodighet kan være gull verdt. Denne sesongen har han blant andre setter sin egen sønn, tidligere United-spiller Darren, få sparken i Preston North End. Nå er junior i samtaler med sin gamle arbeidsgiver, Peterborough.

– Det er en vanskelig industri nå om dagen – spesielt for unge managere som er ute etter å skaffe erfaring og selvtillit. Du vet, tid er noe fint for managere. Får de tid kan de spre filosofien sin rundt i klubben og legge en grunnmur, men det er ikke noe de får.

Powered by Labrador CMS