England v Senegal: Round of 16 - FIFA World Cup Qatar 2022

Kun slått av Lionel Messi

Publisert Sist oppdatert

Uniteds venstreback er selvskreven i Gareth Southgates foretrukne startellever og har startet alle kampene for et gjerrig og tidvis sprudlende England, som har sluppet inn to og scoret tolv ganger på fire kamper.

– Jeg synes han har vært meget solid defensivt og stort sett stengt siden sin på et engelsk lag som hele tiden har hatt fokus på god balanse når de angriper. De blir sjelden tatt i ubalanse, noe som gjør det lettere å være forsvarsspiller defensivt, sier LSK-trener og avtroppende TV 2-ekspert Petter Myhre til united.no.

Og Shaw er langt mer enn bare en bidragsyter til at laget har spilt fire og en halv time uten å slippe inn baklengs. Han er også et offensivt våpen for England, noe som også gjenspeiles i statistikkene.

United-spilleren ligger nemlig på andreplass på oversikten over hvilke spillere som har slått flest progressive pasninger – kun slått av Lionel Messi, ifølge statistikknettstedet FBref.

På oversikten defineres progressive pasninger som «vellykkede pasninger som skaper fremdrift for det angripende laget eller vellykkede pasninger inn i motstanderens boks.»

Lionel Messi topper listen med 34 progressive pasninger. Det er seks flere enn Luke Shaw (28). Luka Modric ligger på tredjeplass med 27.

Deretter følger Aurelien Tchouameni (25) og Joshua Kimmich (22). Kevin de Bruyne endte for øvrig opp med 21 progressive pasninger før Belgia ble slått ut.

– Grunnen til antall progressive pasninger tror jeg ligger i at stopperne til England ofte overlater til backene å spille fremover i det etablerte angrepsspillet da de tar liten risiko, samt at backene har mye ball, sier Myhre til united.no.

Luke Shaw, som for øvrig også har notert seg for én målgivende i mesterskapet, er klar for kvartfinale med England i VM etter søndagens overlegne seier mot Senegal. 

Frankrike venter i neste hinder.

– Personlig ønsker jeg mer offensive backer fra England videre i mesterskapet, men jeg har mine tvil da Southgate veldig sjeldent ønsker åpne kamper og to stoppere som må klare seg i mann/mann-situasjoner. Alternativet kan være at han bruker tre stoppere mot Frankrike, noe som vil gjøre det enklere for Shaw å bli med offensivt.

– Hvis to stoppere, blir det gøy å se hvordan Shaw klarer seg mot Ousmane Dembele, sier Myhre til united.no.

 

Powered by Labrador CMS