– Kunne tatt tre poeng

Luke Shaw mener United hadde mulighet til å ta seieren mot Manchester City.

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær sier etter oppgjøret at kveldens kamp kanskje ikke ga det beste resultatet gjennom hans tid som manager, men at det «var den beste prestasjon».

Også Luke Shaw virker skuffet over at laget ikke klarer å omsette god innsats til tre poeng.

– Ett poeng er alltid bedre enn null. Men det er slik at hver gang vi har spilt mot Manchester City, har det alltid vært slik at de har dominert alt. I dag var vi mer kontrollerte, både defensivt og med ballen. 

– Det var en jevn kamp, og man kan ikke nekte for at de er et godt lag, men vi kunne tatt tre poeng til slutt.

Venstrebacken trekker frem at laget lørdag brøt trenden der de har startet tregt i flere kamper.

– I kveld var vi veldig gode defensivt, men på onsdag (kampen mot Leipzig ble spilt tirsdag, journ. anm.) var det mange individuelle feil og lagfeil. Det viktigste er starten på kamper, og vi har ikke startet bra, og det har kostet oss. Noen ganger har vi vært heldige, og kunne komme tilbake etter å ha vært slappe i førsteomganger.

– I dag startet vi bedre, og det trengte vi mot et lag som Manchester City.

GOD START: Shaw mener United var på fra start. Allerede etter ti minutter kunne Scott McTominay sendt United i føringen.

Shaw får spørsmål om det hele handler om å være fokusert i arbeidsoppgavene.

– Selvfølgelig. Slik er Premier League, og det er ikke bare mot Manchester City, man må være fokusert i hver kamp man spiller. Ser du på våre tidligere kamper, har vi sluppet inn mål på grunn av feil og dårlig konsentrasjon. 

– I dag var kanskje starten på noe vi må fortsette med. 

Tilbake fra skade

Shaw spilte lørdag sin andre kamp etter at han returnerte fra skade. 25-åringen skadet seg i ligakampen mot Everton, og gikk etter dette glipp av fem kamper i alle turneringer.

Med dette tatt i betraktning, er Shaw fornøyd med egen innsats.

– Jeg er fornøyd. Jeg har nok bare trent to ganger på seks uker. Det var en hard kamp mot et godt lag, men jeg trenger å komme i form.

På tross av lite treningsgrunnlag, spiller Shaw dersom han får beskjed om det.

– Laget kommer alltid først, så hvis manageren vil at jeg skal spille, er jeg alltid tilgjengelig for laget, uansett om jeg har trent eller ikke. Det sa jeg til ham før Champions League-kampen også. Men jeg føler meg bra.

Trodde på straffespark

En liten stund så det også ut til at United skulle få muligheten til å ta ledelsen fra straffemerket, da Marcus Rashford gikk i bakken. Dessverre for de rødkledde, omgjorde videodommerne avgjørelsen, som følge av offside.

Uniteds nummer 23 blir spurt om han trodde laget ville få ellevemeterssparket.

– Ja selvfølgelig, men du vet aldri om dagen. Det er rart. Man ser alltid mot benken for å se om det er mål, for å spørre om det er straffe eller ikke, eller om det er mål, fordi man vet aldri med VAR.

INGEN STRAFFE: VAR omgjorde Chris Kavanaghs avgjørelse. Det var korrekt, ettersom Marcus Rashford var i offside i forkant av situasjonen.

Savner supporterne

Oppgjørene mellom United og City drar vanligvis store mengder supportere, men på grunn av coronarestriksjonene i Manchester, var det lørdag ingen tilskuere på Old Trafford. Uniteds venstreback liker dårlig å spille for tomme tribuner.

– Skal jeg være helt ærlig, er det forferdelig. Når vi kommer ut hit og skal varme opp, er det vanligvis god atmosfære med en gang. I kveld var det dødt. Vi savner alltid fansen i enhver kamp, men i en massiv kamp som i kveld, var de veldig savnet, sier Shaw og legger til:

– Forhåpentligvis ser vi dem igjen snart.

Powered by Labrador CMS