Sir Alex Ferguson har personlig skaffet bussen til veie for denne anledningen.
Fra sin plass helt fremme i bussen, der han alltid pleide å sitte, ser den snart 84 år gamle mannen ut på landskapet som suser forbi, mens spillerne bytter på å holde ham med selskap på veien og mimre om gamledager.
Respekten som aldri blir borte
Det er våren 1993.
Annonse
Sir Matt Busby skal endelig få oppleve at Manchester United, klubben han har bygget, og gjenreist etter den tragiske München-ulykken, igjen blir ligamester.
Det har vært 26 lange og tidvis vonde år siden han selv ledet dem til den forrige ligatriumfen i 1967.
Likevel er det triumfen på Wembley i 1968 Busby trolig huskes aller best for. Da han gjorde Manchester United til konger av Europa etter 4-1 mot Benfica i europacupfinalen på Wembley.
25 år etter at den sveitsiske UEFA-presidenten Gustav Wiederkehr hadde overrakt Sir Bobby Charlton den karakteristiske pokalen med de enorme håndtakene, er Busbys lag på vei til hovedstaden for å markere sølvjubileet for triumfen mot Benfica.
Sjefen sitt rom er i samme etasje som vårt. Da blir det ikke noe bytur på oss.
Fremme på hotellet går Denis Law, som gikk glipp av finalen etter en operasjon, frem til resepsjonen:
«Nøklene til Sir Matt Busbys rom er du snill», sier han til resepsjonisten.
Så følger Charlton Busby opp til rommet og en halvtimes tid senere står Paddy Crerand med armen rundt Busby i hotellkorridoren.
«For en uflaks», utbroderer Crerand.
Annonse
«Sjefen sitt rom er i samme etasje som vårt. Da blir det ikke noe bytur på oss».
Busby smiler.
«Det var lenge siden det Paddy», sier han.
«Det var lenge siden det».
Fremme på Wembley går Busby og George Best ut på Wembley-gresset. Et par irske arbeidere får først øye på Best og serverer en velkomsthilsen med noen saftige irske gloser.
Så får de brått øye på Sir Matt, retter seg opp i ryggen og tar av hjelmene i respekt.
Det var effekten Busby hadde på folk. Selv blant de han ikke kjente, nøt skotten en enorm respekt.
En respekt som aldri vil bli borte.
Annonse
Pioner på flere områder
Et drøyt halvår senere, 20 januar 1994, dør Sir Matt Busby.
Søndag er det 25 år siden.
Tusenvis av skjerf, drakter, plagg og personlige hilsener omkranser Old Trafford.
To dager senere leder en enslig sekkepipeblåser United og Everton inn på Old Trafford i den første kampen United spiller etter at Busby gikk bort.
Det blir en av historiens mest følelsesladde ettermiddager på Old Trafford.
Mannen som bygget det moderne Manchester United er borte, men den beste hyllesten Sir Matt Busby kunne få, er at han ser landsmannen Sir Alex Ferguson lede United til å bli Storbritannias beste klubb.
Og Ferguson gjør det i Busbys ånd.
Det er underholdende, det er angrepsfotball og det er ungdommer på vei opp og frem.
Busby hadde en drøm om å ta United til Europa, men møtte motstand på hjemmebane.
Det har lenge blitt hevdet at FA satte seg på bakbeina, men det bygger på en misforståelse. Stanley Rous som var formann i FA, og en god venn av Busby, støttet skottens planer om å ta United ut i Europa.
Annonse
Det var ligaens mektige mann, Alan Hardaker og hans styre, som strittet i mot.
«Alle pengene dere får fra Europa gir dere en urettferdig fordel overfor andre lag», var begrunnelsen til Hardaker som også mente at europacupen var en trussel mot ligaens integritet.
Se United-manager Ole Gunnar Solskjær snakke om Busby i «Glory Glory»:
Men Busby måtte også ovebevise sitt eget styre som var bekymret over kostnadene til nye flomlys som måtte installeres på Old Trafford for å få spille europacup.
Busby hadde imidlertid planen klar.
«Vi leier Maine Road. Med pengene vi tjener på europeisk fotball kan vi finansiere flomlys på Old Trafford», forklarte han.
Den første hjemmekampen i europacupen var mot belgiske Anderlecht. United vant 10-0, fremdeles klubbens største seier gjennom tidene. Ca 40.000 så den kampen. Da United møtte tyske Borussia Dortmund i den neste runden var det 75.000 tilskuere som presset seg inn inngangsportene på Maine Road.
Da United nådde semifinalen mot Real Madrid kunne de omsider flytte europacupkampene tilbake på Old Trafford. Uniteds hjemmebane hadde nå fått flomlys og United-fansen hadde trykket europeisk toppfotball til sine bryst.
Europacupen var en ubetinget suksess, akkurat slik Sir Matt Busby hadde spådd. .
Skottens plan var perfekt.
Ubegripelig prestasjon
Annonse
Fansen lot seg begeistre av Europacupen, men det skulle også være etter en kamp i denne turneringen at United opplevde det mørkeste kapitlet i klubbens historie.
München-katastrofen den 6. februar 1958.
Laget var på vei hjem fra kamp mot Røde Stjerne i Beograd. Historien kjenner vi.
23 mennesker omkom, deriblant åtte av Busbys spillere.
Måten Sir Matt Busby, med god hjelp av Jimmy Murphy og Joe Armstrong, gjenoppbygget United på, mangler rett og slett sidestykke i historien.
For en tid tilbake besøkte jeg den anerkjente fotballjournalisten og forfatteren Patrick Barclay. Han sier tiåret mellom 1958 og 1968 ikke bare er det viktigste i Uniiteds historie, men i engelsk fotballs historie.
– For å sette det hele i perspektiv må en se på den eneste klubben det er mulig å sammenligne United med på dette området og det er Torino, forklarte Barclay til meg.
Han siktet til Superga-katastrofen. Flyulykken som krevde livene til spillerne «Grande Torino».
Den tidligere Manchester United-spilleren Les Lievesley var trener for Torino på 1940-tallet og hadde sammen med ungareren Egri Erbstein gjort klubben fra Nord-Italia til Europas beste, og kanskje verdens beste klubb.
4. mai 1949, på vei hjem fra en oppvisningskamp mot Benfica i Portugal, styrtet flyet under innflyging til Torino ved kirken Superga i åskammene ved alpebyen. Alle de 31 ombord, spillere og ledere i klubben, omkom.
– Hele Torino-laget ble visket ut etter ulykken. De var trolig det beste laget i verden og brått var alt borte. Siden den gang, forståelig nok, har Torino slitt med å komme seg skikkelig på beina igjen. De har mange av fotballsupporterne i Torino på sin side, men de var ikke lenger det beste laget i byen, og vil trolig aldri bli det igjen. Det er det Juventus som er, og det har «den gamle damen» vært i lang tid, forklarer Barclay.
Etter katastrofen står Torino med ett ligagull, mens Juventus har vunnet 27 av sine 34 seriemesterskap siden 1949.
Juventus har også vunnet 11 av sine 13 cupmesterskap siden 1949, mens Torino kun har vunnet tre.
– Det viser hvordan katastrofen endret bildet totalt i italiensk fotball, og historien kunne fort blitt den samme med Manchester United om det ikke hadde vært for Sir Matt, fortalte Barclay.
Han har trolig helt rett. Sir Matt Busby visste at han måtte hente nye spillere, dyre spillere, som blant annet Denis Law, Alex Stepney og Paddy Crerand, men hele veien var det plass til ungdommen.
George Best og Brian Kidd var blant målscorerne på den magiske maidagen i 1968.
Og kanskje står det skrevet i stjernene at noe stort skal skje med United også denne sesongen.
Det er for mye forlangt å forvente at Solskjær skal lede United til topps i Europa igjen, men det er lov å drømme.
Da Ole Gunnar Solskjærs skotupp sørget for Champions League-seieren mot Bayern München i 1999 på Camp Nou, ville det vært Sir Matt sin 90 årsdag.
Da Sir Alex Ferguson ledet United til topps i den samme turneringen i 2008, i en finale som kanskje var enda mer dramatisk enn i 1999, var det 50 år siden München-ulykken og 40 år siden United vant Champions Leagues forløper.
Denne sesongen vil det være 25 år siden Sir Matt Busby gikk bort, og mannen som avgjorde 1999-finalen, har ledet United til syv strake seire på syv forsøk.
Det er for mye forlangt å forvente at Solskjær skal lede United til topps i Europa igjen, men det er lov å drømme.
Akkurat som i 1999 går finalen i Spania og akkurat som i 1999 kan Solskjær bli den avgjørende faktoren.
Vi kan leke med tanken på at Sir Matt sitter der oppe og vil ha en finger med i spillet.
Han ville uansett vært umåtelig stolt over å se hvordan United-laget under Solskjærs ledelse har fremstått.
Dette er et United lag som spiller slik både han og Sir Alex Ferguson ønsket.