– Står mellom City og United

Ex-Red Kevin Moran mener at kampen om Premier League-tittelen står mellom de to Manchester-rivalene.

Publisert Sist oppdatert

Irske Moran, som mellom 1979 og 1988 spilte 289 obligatoriske kamper for United, er overbevist om at årets ligasesong vil utvikle seg til å bli et rotterace mellom byens Røde og blå.

Selv om bare tre ligarunder er unnagjort så langt, innrømmer 55-åringen at han ikke er i stand til å se hvem som eventuelt skal kunne blande seg inn i striden mellom de to lokale storklubbene.

– Riktignok har jeg ikke så veldig lyst til å se helt bort ifra Liverpool og Chelsea, men de to Manchester-klubbene er sine konkurrenter så overlegne at kampen uunngåelig vil stå mellom dem, sa Moran under et radiointervju med Alan Brazil Sport Breakfast.

Den tidligere midtstopperen ga heller ikke uttrykk for tvil om at Sir Alex Ferguson er i ferd med å gjøre det igjen – bygge opp et lag som vil dominere engelsk fotball også i årene fremover.

– Bare se på gjennomsnittsalderen hos spillerne; den ligger på mellom 23 og 24 år. Det betyr at laget har minst fire, fem år til å gå på. Og, dersom Ferguson er i stand til det, vil han stå på videre. Hungeren og arbeidskapasiteten hans vil være der bestandig, så om han bare holder seg frisk og i form, kan han holde på lenge ennå, sa Moran, mannen som gjerne huskes for taklingen av Evertons Peter Reid på Wembley i 1985. Den førte til at han ble den første spilleren som noensinne var blitt utvist i en FA-cupfinale.

Spillerprofil: Her kan du lese mer om Kevin Morans United-karriere

Powered by Labrador CMS