Massiv støtte til Mourinho

UNITED-TINGET: Det var rett å ansette ham, og han er fortsatt rett mann.

Publisert Sist oppdatert

Hva er United-tinget?

United-fans som har sagt ja til å svare på spørsmål med kort tidsfrist via mail. Denne gangen fikk de utvalgte spørsmålene mandag formiddag. Det var 765 personer som svarte på de ulike spørsmålene.

5. plassen i Premier League frusterer mange United-fans. Åtte uavgjorte på hjemmebane har kostet dyrt, men heldigvis har en ligacupseier hjulpet litt på veien. United har også fortsatt sjansen til å vinne Europa League.

Så hvor fornøyd er United-fansen med Jose Mourinho?

Supporterklubben spurte mandag medlemmene av United-tinget vårt, og svarene levnet ingen tvil om at supporterskaren mener at det er rett mann som nå leder United-toget.

 Hele 96 prosent mener at Mourinho er rett mann til å lede United neste sesong.

Og 93 prosent mener at det var rett å ansette ham.

Er Mourinho rett mann til å lede United neste sesong?

Var det rett å ansette Jose Mourinho?

Det siste tallet er ekstra interessant.

Da vi spurte medlemmene av United-tinget om deres mening da Mourinho ble ansatt i juni i fjor svarte nemlig «bare» 85 prosent at det var en rett ansettelse.

Siden den gangen har han altså vunnet ytterligere åtte prosent over på sin side.

På direkte spørsmål om hvor stor tilliten til manageren er, på en skala fra 1 til 6, scorer Mourinho nå 5,09. Det er nøyaktig samme tall på tillits-skalaen som han fikk da han ble ansatt.

Så skal det sies at det har vært svingninger underveis. Etter en bra sesongstart var tilliten helt oppe på 5,38, mens den falt til 4,61 da United var nede på 8. plass på tabellen under landslagspausen i november.

 Nå er United fortsatt ikke i topp-4, det blir fortsatt litt for mange uavgjorte, men det ser ut som om Mourinhos ledelse nå har vunnet over flertallet, siden tilliten er tilbake på 5,09.

Det er bare 6 prosent som gir Mourinho terningkast 1, 2 eller 3, mens hele 82 prosent triller frem en 5er eller 6er på terningen.

Tilliten til Mourinho, april 2017:

5,09 er et meget akseptabelt snitt, men fortsatt et godt stykke fra bestenoteringen.

Mourinho selv scoret altså 5,38 etter en god sesongstart, mens Louis van Gaal var enda høyere etter sin første sommer som United-sjef, en sommer som blant annet endte med seier i International Champions Cup.

For ett år siden stupte Van Gaal imidlertid til et bunn-nivå, på under to i snitt.

Så er det bare å håpe at Mourinho aldri ser de tallene. Da vil det nemlig ha gått veldig, veldig galt underveis.

Tilliten til United-managerne, siden 2014:

Powered by Labrador CMS