– Må ta kritikken i garderoben

Den tidligere United-stopperen sier José Mourinhos offentlige kritikk av spillerne skaper usikkerhet.

Publisert Sist oppdatert

Like før helgen sirkulerte det en rekke sitater fra et intervju José Mourinho gjorde med den spansktalende TV-stasjonen Univision.

Her navnga portugiseren flere av spillerne sine, deriblant Luke Shaw, Jesse Lingard og Marcus Rashford, da han snakket om spillere som manglet modenhet.

– Virker mot sin hensikt

Deler av sitatene var tatt ut av sin sammenheng, men Mourinho nektet både å utdype så vel som oppklare hva han hadde ment da han møtte pressen fredag ettermiddag før Crystal Palace-kampen.

Nå får imidlertid Mourinho selv kritikk fra tidligere United-stopper Rio Ferdinand.

KRITISK: Både Paul Scholes og Rio Ferdinand har kritisert lederstilen til José Mourinho denne sesongen.

Til BT Sports sier Ferdinand han han stiller spørsmål ved Mourinhos lederstil i United.

– Hva forventer du når manageren hamrer løs på fire eller fem unge spillere og sier at de ikke har den rette mentaliteten? Forventer du at spillerne er lojale til manageren, eller at spillerne faktisk tenker «vent et øyeblikk, manageren fyrer løs mot meg i offentligheten nok en gang? Jeg synes ikke det er riktig for en manager å gjøre det, tordner Ferdinand.

– Mulig han har rett

Ferdinand er bare en av mange tidligere United spillere som har kritisert portugiserens lederstil på Old Trafford.

Det er ikke lenge siden Paul Scholes sa han var overrasket over at Mourinho fremdeles var manager etter uttalelser portugiseren hadde kommet med under Uniteds svake periode tidligere i høst.

Ferdinand selv var kjent som en spiller med et ekstremt vinnerinstinkt, og utelukker ikke at Mourinho kan ha rett i sin kritikk av spillerne.

SVAKE: Verken Alexis Sánchez eller Anthony Martial hadde noen god dag på Old Trafford mot Crystal Palace. Kan kritikken fra José Mourinho være en medvirkende årsak? Det tror i alle fall tidligere United-stopper Rio Ferdinand.

Det er imidlertid ikke kritikken i seg selv som er problemet. 

– Det han sa kan godt stemme. Han ser disse guttene hver eneste dag bak stengte dører. Han kan se på disse spillerne og tenke at dette er akkurat slik jeg ser på dere nå. Men ta kritikken bak lukkede dører. Du kan gjerne gjøre dem forlegne foran resten av laget, men ikke gjør det i offentligheten. Det skaper ikke noen positivitet, fansen misliker det og det hjelper ikke klubben, sier Ferdinand.

Powered by Labrador CMS