– Skulket skolen for VM

Jávier Hernández forteller om sine VM-opplevelser.

Publisert Sist oppdatert

Jávier Hernández er klar for sitt andre verdensmesterskap for Mexico. Spissen har slitt med å få spilletid i Manchester United denne sesongen, og også på landslaget har meksikaneren opplevd å være et andrevalg i det siste – bak Oribe Peralta.

Sir Alex Ferguson var smart, og kjøpte Chicharito før mesterskapet i Sør-Afrika i 2010, for en sum som var betydelig mindre enn hva en måtte forventet dersom han hadde blitt hentet etter VM. Meksikaneren imponerte, og kom blant annet på scoringslisten mot Frankrike.

– Det var en veldig, veldig minneverdig opplevelse for meg. Bestefaren min spilte i verdensmesterskapet i Sveits i 1954, og han scoret mot Frankrike, så du kan tenke deg hvor følelsesladet det var for meg å score mot dem, fortalte Chicharito i et videointervju med ManUtd.com.

Den avslutningssterke spissen mimrer tilbake til den gang han var liten gutt og beundret Ronaldo og de andre brasilianske stjernespillerne som tapte finalen mot Frankrike i 1998.

– Jeg så noen kamper i Frankrike-VM i 1998 fra skolebenken, mens andre dager måtte jeg dra hjem tidlig for å dra hjem og se kampene, sa han, og la til:

– Ronaldo spilte der, og det var første gang jeg så ham skikkelig. Han var mitt største idol. Jeg heiet alltid mer på ham enn på Brasil, men jeg ble overrasket da Frankrike slo dem 3-0 i finalen.

Hva tror du om Hernández og Mexico sine sjanser i sommerens VM-sluttspill?

Powered by Labrador CMS