– Gratulerer med Zlatan!

– Det klokeste dere har gjort på mange år, sier PSG-fan og ekspert på fransk fotball til united.no.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke kom endelig bekreftelsen på at Zlatan Ibrahimovic er United-spiller. Den lenge etterlengtede meldingen om at den 34 år gamle svensken heretter skal spille i rødt, har sprøytet nytt, friskt blod inn i håpet om at United igjen vil være med og kjempe om de gjeveste troféene. 

Dette er bare noen av reaksjonene som ramlet inn i kommentarfeltet etter at nyheten ble sluppet den 30. juni. Det er ingen tvil om at forventningene til Zlatan Ibrahimovic er skyhøye. For høye? Det er et spørsmål det gjenstår å få svar på.

Men hvor god er egentlig Zlatan nå? Er han like god som før, eller har han tapt seg på noe? Hva har han eventuelt nå som han ikke hadde før? Og, er x-faktoren tilstede i like rikt monn som tidligere?

Selv vet ikke vi nok om denne «kongesigneringen» til å kunne besvare utfyllende på disse spørsmålene. Derfor har vi henvendt oss til en som kjenner svenskens kvaliteter bedre enn de fleste.
Bjørn-Terje Eiken Nedreberg [email protected] / @BNedreberg er PSG-supporter og skribent for FranskFotball.com. Han sier følgende om mannen som forhåpentligvis vil bidra til igjen å gjøre Manchester United til Englands beste klubb:

“Dere får ikke bare en notorisk målscorer, dere får en pakke.”

Bjørn-Terje Eiken Nedreberg

– Først og fremst må jeg gratulere med signeringen av Zlatan. Meget spennende. Samtidig er det svært trist at han forlater oss i Paris selv om det lå i lufta lenge før han selv bekreftet det. Det er jo aldri noen tvil om at Zlatan er en sinnsyk fotballspiller. Dere får ikke bare en notorisk målscorer, dere får en pakke. Han er på mange måter blitt en leder med alderen, og er en viktig bidragsyter på flere felt, både på og utenfor banen. Like viktig som å være målscorer er han er eminent tilrettelegger og har like mange assist som mål.

zi

– Får det tøffere nå

– Samtidig må man ikke glemme at Ligue 1 og Premier League er to helt forskjellige verdener. Nivået og tempoet er betydelig lavere i Ligue 1 og dette har selvsagt passet Zlatan godt i årene i PSG. Han fikk enormt med plass og rom i Ligue 1, noe jeg er helt sikker på at han ikke vil få i Premier League. I det kommende året vil det bli betydelig tøffere å spille mot Cahill, Sakho, Zouma og Kompany.

– Det som er meget positivt med Zlatan er at han så å si aldri er skadet. Fysikken hans passer Premier League og det skal bli meget interessant å se hvordan det hele vil gå med han. Jeg føler meg ganske sikker på at han vil levere i perioder. At det blir over 20 mål i PL første sesong tviler jeg sterkt på. Han vet nok også selv at det kommer til å bli tøffere og er garantert forberedt på dette.

– En smarting

“Han er blitt mye mer ydmyk og jordnær, og viser en helt annen karakter enn tidligere.”

Bjørn-Terje Eiken Nedreberg

– Det er også selvsagt at alderen kommer opp som et tema rundt overgangen. Ja, han begynner å dra på årene, men likevel er det lite som tyder på at han er godt over 30 år. Han har ikke samme gnist i løpene sine som før og har garantert mistet noe på fart og hurtighet. Men han er smart og klarer å skjule disse svake sidene. Isteden holder han fokus på sine beste sider.

– De fleste ser nok på Zlatan som en svært arrogant spiller som alltid har kommet med stikk til motstandere både på banen og i media. Ja, man kan si veldig mye rundt dette. Og ja, han har til tider vært spydig, arrogant og klysete. Dette er litt av Zlatans image, og det får være greit. Den Zlatan du ser i dag er en helt annen person. Han er blitt mye mer ydmyk og jordnær, og viser en helt annen karakter enn tidligere. Dette gjør ham til en viktig brikke i en lagsport som fotball.

zl

– Trenger gode medspillere

– X-faktoren er selvsagt der. Han kan gjøre helt uventede ting i alle situasjoner. Men som med alle gode stjerner så er de avhengige av gode spillere rundt seg. Slik er det også for Zlatan. Du ser for eksempel under EM, hvor nivået hos spillerne rundt ham er betydelig svakere enn hos klubbkameratene. Da blir han veldig alene og folk forventer nesten det umulige av han. Slikt fungerer ikke, selv ikke for Zlatan.

– Den siste sesongen i PSG var helt surrealistisk. Han fikk en fri rolle og leverte på et skyhøyt nivå. Nærmest alt var som et eventyr i Ligue 1 og Champions League, selv om vi ikke nådde helt opp i den siste. Han scorer med alle kroppsdeler, begge bein, og er kanskje blitt en enda bedre hodespiller enn tidligere. Dette har gjort Zlatan komplett. Jeg tror han vil få en annen rolle i Manchester United, både fordi ligaen krever større tilpasning og fordi Manchester United er en helt annen klubb å være stjernespiller i.

– Rekordsalg av drakter?

“Zlatan er Zlatan og at du aldri vet helt hva du vi få av den herlige svensken!”

Bjørn-Terje Eiken Nedreberg

– Totalt sett har Zlatan endret seg som person, og han viser en helt annen karakter nå enn tidligere. Det er helt klart positivt. Og så er jeg HELT sikker på han får det tøffere i Premier League enn i Ligue 1.

– Så må jeg berømme valget om å signere ham. Kanskje det klokeste dere har gjort på mange år. Gratis, og et skikkelig PR-stunt. Dere får voldsom blest rundt dette, og media fra hele verden vil rette enda mer lys på klubben deres. For ikke å nevne hva dere vil tjene på draktsalg. Dere vil mest sannsynlig sette draktsalgrekord.

– Likevel må man alltid huske at Zlatan er Zlatan og at du aldri vet helt hva du vi få av den herlige svensken!

Lykke til med sesongen!

Bjørn-Terje Eiken Nedreberg [email protected] / @BNedreberg

Powered by Labrador CMS