Manchester United v Arsenal FC - Premier League

Ten Hag etter seieren mot serielederen: – Laget spiller med stor tro

Publisert Sist oppdatert

Den fjerde strake seieren og det mot et feilfritt Arsenal.

Erik ten Hag har virkelig fått United-skuta på rett kjøl og etter den fjerde strake oppturen pratet United-manageren med både Sky Sports, BBC og på den offisielle pressekonferansen etter kampen.

Nederlenderen var selvsagt fornøyd med det han fikk se, både fra laget i helhet, Rashford og med debutanten Antony som startet karrieren med scoring foran et elektrisk Old Trafford.

LES OGSÅ: «Mye mer enn bare finter og målpoeng»

Fokuset på sistnevnte fikk selvsagt mye fokus etter en lang sommer med spekulasjoner om Ten Hags ønske om å hente brasilianeren.

– Jeg vet hvilken trussel han kan være. Vi trengte det fra høyrekanten, hans tempo, hans driblinger, hans uttrykk. Han mangler litt kraft fordi han gikk glipp av noen treninger. Men du kan se potensialet hans.

– Vi har savnet en spiller på høyrekanten, alle spillerne, Jadon Sancho og Marcus Rashford, kan spille på høyrekanten, men foretrekker å spille på venstrekanten. Nå har vi endelig en spiller som foretrekker å spille ute til høyre.

– Begge spilte bra og var en fortsatt trussel. Angrepet vårt er sterkt og veldig kreativt. Det er flott å se.

En annen som er fornøyd med å ha fått Antony som ny lagkamerat er Bruno Fernandes. Portugiseren omtaler den brasilianske nysigneringen som en fantastisk fyr.

– Jeg er veldig glad på hans vegne. Han har ikke hatt mange treninger med oss, men han var veldig god, og vi vet hva han er kapabel til. Han vil bare bli bedre, sa Fernandes til Viaplay om Antony.

Manchester United v Arsenal FC - Premier League
FULL AV LOVORD: Bruno Fernandes hyller sin nye lagkamerat etter debuten-scoringen mot Arsenal.

I det spørsmålene vendte seg bort fra Antony og over på kampen som helhet var Ten Hag klar på at han synes laget har tatt store steg i de siste kampene.

– Dette laget kan takle tilbakeslag og det er flott, vi har virkelig forbedret oss på det. Vi har de riktige karakterene, og har nå funnet tilliten og fått mer troen. Det er fortsatt rom for forbedring.

United-manageren synes også at Arsenal leverte en god kamp, men at de hadde planene klare for å stanse bortelagets spillemønster.

– Arsenal spilte bra, Men vi forsvarte oss bra, og jeg hadde aldri følelsen av at de ville knekke oss. Du kan se at Arsenals mønstre er der, men lagånden vår gir oss seier. Da vi ble slått i press-spillet, slo vi tilbake og vi var gode på kontringer.

På spørsmål om han var bekymret for Arsenals offensive rekker, som har vært svært så gode i serieåpningen svarte Ten Hag følgende.

– Ikke bekymret, jeg vet at forsvaret vårt kunne takle det, og de har mye kreativitet. Vi kunne ha gjort ting bedre, men vi har ikke vært sammen like lenge som Arsenal. Når vi får det inn vil vi ha bedre kontroll over spillet, og for å få det til kreves det hardt arbeid.

Til BBC fulgte manageren opp litt mer detaljert.

– Vi kan fortsatt gjøre ting bedre i press-spillet, vi hadde en god plan, men da fra Zinchenko stadig kom vandrende innover i banen for eksempel, som gir dem overnummerering på midten ga det oss en utfordring. Vi måtte da være mer rolige med ballen og passe på å ikke gi den bort unødvendig.

Powered by Labrador CMS