tenhpoopk

– Jeg kan ikke lyve. Det manglet disiplin her

Publisert Sist oppdatert

Fredag gjennomførte Erik ten Hag sin pressekonferanse før søndagens kamp mot Liverpool.

I den første og åpne delen handlet det om at et par spillere var forventet tilbake igjen, og også litt om Liverpool-kampen.

I den sperrede delen, den som først ble offentliggjort 23.30 skandinavisk tid lørdag kveld, så var fokus blant annet Casemiro, ledertyper og det å selv måtte ta tøffe avgjørelser.

– Jeg hadde en spiller i Ajax som satte standarden for alle, og Casemiro er definitivt en sånn spiller i dette laget. Han er en leder, og så viktig for oss.

– Det handler ikke bare om prestasjoner og kvalitet, som å score med hodestøt eller i kombinasjonsspillet eller å bryte motstanderen, men på det å organisere, mentalitet og kulturen. Vi er så glade for at vi signerte ham.

– Samtidig er ikke dette overraskende. Jeg visste at han var en glimrende spiller.

– Det er jo bare å se på profilen hans, det. Se på alt han har vunnet. Det er ikke tilfeldig. Det er det samme med Varane. Det er ikke tilfeldig.

 

tencas

– For meg fungerer det på den måten: Du har spillere som vinner, som alltid vinner og så har du spillere som taper, som alltid taper. Du må da gjøre jobben med å finne den type spillere som er vinnere, som samarbeider i garderoben, men også er ydmyke, samtidig som de tar ansvar når de er ute på banen.

– Da kan du som trener også sitte rolig på benken, fordi du vet at spillerne vil gjøre jobben og håndtere de situasjonene som oppstår, slik at du vinner.

– Analysen min sa at det krevdes

Det var altså ikke tilfeldig at spillere som Casemiro, Martinez eller Antony, spillere med personlighet, havnet i United.

– Nei, det var det vi lette etter, spillere med personlighet. Det handlet ikke bare om å kjøpe spillere.

– Det er jo en rekke spillere rundt om i verden som har fantastiske tekniske kvaliteter eller er vanvittig raske, men vi så etter spillere som var ledere, hadde personlighet, som tok ansvar og var tøffe. Det var den typen spillere jeg ønsket etter å ha analysert troppen.

Ett eksempel på at standarden er satt fikk vi like etter ligacupfinaleseieren mot Newcastle, da Casemiro virket å si nøyaktig hva han mente om at Bruno Fernandes ble egoistisk på en sen mulighet.

– Vi var glade for trofeet, men utgangspunktet er jo at godt ikke er bra nok. Ja, det stod 2-0, men det kunne vært 3-0 hvis vi tok bedre avgjørelser. Det var nok det det handlet om, og jeg synes det er bra at spillerne tar ansvar ved å sette standardene, kreve mye av hverandre og så kontrollere det. Av og til må enkeltspillere da korrigeres.

– Det var jo en mangel på disiplin i garderoben (før). Jeg kan ikke lyve om det. Samtidig så liker toppspillere struktur. De liker det på banen, men de trenger også noen regler, og det er ganske så åpenbart i enhver organisasjon hvis det mangler regler og når det ikke er konsekvenser hvis reglene bryter. Da blir det et søl. Overalt.

Sover godt etter tøffe avgjørelser

Han er likevel bevisst på hva slags konsekvenser hans egne tøffe avgjørelser får, både på kort og lang sikt, noe han blant annet kjente på da han vraket både Harry Maguire og Cristiano Ronaldo til den første kampen mot Liverpool.

– Vi hadde vel ti dager eller noe mellom kampene den gangen, så da handlet det om hva som ville være det rette valget, men selvsagt må man tenke på statistikk og langtidseffekten av et slikt valg. Samtidig er det jobben min. Det ligger på meg.

– Så var grunnene for at jeg valgte som jeg gjorde ganske åpenbare, men jeg visste også om konsekvensene, også om hva de ville bli hvis resultatet ble negativt, noe som alltid kan skje innen fotball.

– Det bekymret meg imidlertid ikke. Jeg sover godt også på sånne kvelder. Jeg må ta de beste avgjørelsen på klubbens vegne. Så må jeg stå for dem, sa Ten Hag.

MER: Klopp og Ten Hag med felles uttalelse

Powered by Labrador CMS