Inspirert av Stretford End
Nøyaktig 50 år etter han signerte for klubben snakker United-legende Denis Law om hvordan det var å spille på Old Trafford, presset overgangssummen hans medførte og om tiden i Torino.
Denis Law spilte 404 kamper og scoret 237 mål for United i perioden 1962-1973. Skotten husker godt hvordan det var å spille på et fullsatt Old Trafford, og spesielt foran arenaens legendariske West Stand – Stretford End.
– Som du vet, Stretford End er en veldig berømt del av Manchester Uniteds hjemmearena, og det vil den også alltid være, sier Law til ManUtd.com. – Det er utrolig å tenke på hvordan man blir inspirert til å prestere godt av å spille foran et slik publikum.
– Folka på Stretford End, spesielt i 60-åra, var alle arbeidere som betalte mye penger for å se deg spille og som ønsket at du gjorde det godt. Man tenker ‘jeg er nødt til å gå ut på banen og gjøre mitt beste, for det er snakk om deres liv også, i tillegg til mitt eget’.
– Mye press
Da Law ankom United fra Torino for nøyaktig 50 år siden – 9. juli 1962, betalte Sir Matt Busby hele £115.000 for spissens tjenester. Det var ny britisk rekord på den tiden, og Law inrømmer at han følte presset det medførte å ha kostet så mye penger.
– Det var press på meg ettersom jeg var en stor signering. Det var ikke ofte det var snakk om slike summer. I dagens omstendigheter tjener noen av dem det samme i en uke eller noe sånn.
– Men jeg var veldig heldig som kjente Sir Matt Busby som trener for Skottland og selvsagt også for Manchester United. Det var flaks, og jeg var heldig siden han visste hva slags spillertype jeg var. Jeg var litt nervøs i starten, men med en gang jeg fant meg til rette føltes det fint.
Avslo Juventus-bud
Etter å ha spilt én sesong i Torino forsøkte Juventus å hente Law fra sine lokale rivaler. Law hadde imidlertid fått med seg interessen fra United, og var da ikke i tvil om at en retur til England og Manchester var det riktige valget.
– Juventus la inn bud på meg da jeg var i Torino, men jeg bare reiste og satte meg på flyet, sier Law, før han fortsetter å snakke om tiden i Italia.
– Jeg var der (i Torino) med en fyr som het Joe Baker, som kom tilbake og spilte for Arsenal. Jimmy Greaves var også der (i Italia) en perioden, og også en av de beste britiske spillerne noen sinne, John Charles. Gerry Hitchens var også der. Det var ganske mange britiske spillere i Italia på den tiden.
– Men det var veldig ulikt slik det er idag, når man har internett og alt annet som har endret seg drastisk. Man føler ikke lenger at man er i et annet land. Det er en bonus, og det virker litt begge veier: se for eksempel på spillerne fra Brasil eller Argentina som er her i England nå, de kan snakke med familiene sine. Men da vi var i Torino var vi veldig isolerte, avslutter Law.