– Jeg er tilbake for godt

Etter nesten ett år på sidelinja gjorde Darren Fletcher comeback på Villa Park. Nå skal skotten hjelpe United tilbake dit de hører hjemme.

Publisert Sist oppdatert

22. november 2011: Darren Fletcher har akkurat rundet 300 kamper for United og scorer i Champions League-kampen mot Benfica. Etter kampen røpet skotten at han ville ta en pause fra fotballen grunnet plagene med tarmsykdommen ulcerøs kolitt.

15. desember 2013: Etter å ha spilt noen kamper høsten 2012 bare for å bli satt på sidelinjen igjen, returner Fletcher mot Aston Villa et snaut år siden han sist var på banen for Manchester United.

[poll id=»45″]

Da Darren Fletcher erstattet Ryan Giggs etter 70 minutter på Villa Park var det til stående applaus fra United-fansen i borteseksjonen. For mange var nok skottens comeback minst like gledelig som en overbevisende 3-0 seier i det som har vært en svak United-periode.

– I dag fikk jeg min nye debut, noe jeg har ventet på. Jeg erstattet mitt største idol den gangen (Beckham), i dag erstattet jeg mitt andre idol (Giggs), sa Fletcher etter kampen.

– Alltid sterk i troen

I et lengre intervju med MUTV reflekterer 29-åringen over comebacket og den vanskelige tiden på sidelinja.

– Jeg er tilbake for godt. Denne kampen betyr forhåpentligvis at jeg er tilbake nå. Det ser ut som jeg har kommet meg gjennom noen tilbakefall og helseproblemer, noe jeg er takknemlig for. Nå ser jeg bare fremover, sier en tydelig optimistisk Fletcher.

– Jeg trodde alltid at jeg ville komme tilbake. Jeg tror folk rundt meg prøvde å få meg til å tenke annerledes, men jeg var alltid sterk i troen. Jeg tror det var den beste måten å håndtere situasjonen på, og jeg visste hva jeg skulle igjennom, men målet var alltid å komme tilbake.

Aston Villa v Manchester United - Premier League

– Helt siden jeg var en guttunge har jeg ønsket å spille fotball. Jeg har vært heldig nok til å få muligheten til å spille for Manchester United, og jeg kom ikke til å gi opp det så lett.

Hva med fremtiden?

I 2012/13-sesongen startet Fletcher ni kamper på høsten, men måtte kaste inn håndkleet i desember. Spørsmålet er om skotten nå er bedre rustet enn for ett år siden.

– Jeg er bare 29 år. Jeg tror jeg har mange år med fotball igjen i meg, sier han.

– Jeg jobber fortsatt med å bygge opp formen min, men jeg vil ikke ta det med ro. Jeg har gjort nok av det, og jeg vil involveres for å få oss tilbake hvor jeg vet vi burde være.

– Det er vanskelig å sitte og se på når gutta vinner, men det er enda verre når de ikke vinner. Jeg vil bidra så mye jeg kan, selv om det er for reservene. Målet er å spille for førstelaget, være en del av planene og bringe tilbake suksessen til Manchester United.

Optimistisk Moyes

David Moyes skrøt av landsmannen etter comebacket.

– Det er flott at en spiller som har hatt en sykdom slik som Darren kan komme tilbake på banen. Darren viste godt pasningsspill, holdt på ballen for oss og posisjonerte seg riktig. Du kan se hvilket talent han har, sier Moyes som likevel maner til tålmodighet.

– Jeg vet at dette har skjedd før, så vi skal ikke ta av, men jeg tror det er et godt tegn. Han ser bra ut, han føler seg bra og alle som så ham i dag vil si han ligner mer og mer på sitt gamle jeg.

ManUtd.com kan du lese hele intervjuet med Darren Fletcher!

Powered by Labrador CMS