Brasil-supporteren Welbeck

Danny Welbeck innrømmer at han er svak for Brasils utrolige historie.

Publisert Sist oppdatert

Søndag venter landet med fem verdensmesterskap på nyrenoverte Maracanã. Welbeck startet også oppgjøret da lagene møtte hverandre i februar på Wembley – men oppgjøret mellom lagene han husker aller best er fra VM i 2002.

Husker Ronaldinho

Den da 11 år gammel Welbeck kunne ikke unngå å la seg imponere over Brasil-laget med Ronaldinho, Ronaldo og Rivaldo som de tre R-ene på topp. Brasil vant 2-1 etter at førstnevnte ble matchvinner med en fantastisk scoring.

Frisparket fra 40 meter gikk i en høy bue, over David Seaman og inn i lengste kryss.

dannybrasil

– Jeg husker jeg så kampen med hele familien, og hovedminnet er naturligvis målet Ronaldinho scoret, sier Welbeck ifølge Daily Mail.

– På den tiden klarte jeg ikke bestemme meg for om han mente det eller ikke. Når jeg ser tilbake på det nå er jeg 100% sikker på at han mente det.

United-spilleren så kanskje sitt kjære England tape, men innrømmer at han ble Brasil-supporter den dagen.

– Det er en del av magien som skiller Brasil fra resten, og jeg har fulgt dem helt siden det. Jeg var selvsagt ikke født da Pele spilte i VM, men jeg har sett mange videoer, både av han og av andre store spillere.

– Burde ha scoret mye mer

Denne sesongen har resultert i kun to scoringer på klubblaget for Welbeck. På landslaget har han satt tre – på langt færre kamper. 22-åringen mener det har en naturlig forklaring.

– Sett under ett har jeg blitt bedre og prestert jevnere. Men jeg har spilt på vingen, noe som har gjort det vanskeligere å komme i scoringsposisjon.

– Jeg har spilt på topp for England og scoret mål der, så jeg vet at så fort jeg får sjansene, setter jeg dem. Men jeg er også klar over at det kun er en fordel for meg å lære meg å spille i flere posisjoner og utvikle meg på flere forskjellige områder.

Welbeck innrømmer imidlertid at målraten ikke har vært god nok.

– Jeg er fornøyd med å hjelpe laget, men det betyr egentlig ingenting om jeg spiller på kant eller på topp – jeg burde ha scoret mye mer.

Powered by Labrador CMS