Solid uten å gnistre

KARAKTERBOKA: Slik spilte de tre United-spillerne som var i aksjon da England slo Peru 3-0.

Publisert Sist oppdatert

England – Peru 3-0 (1-0)

Privatlandskamp, Wembley.
1-0: Daniel Sturridge (32.), 2-0: Gary Cahill (65), 3-0 Phil Jagielka (70)

Wayne Rooney karrooney

Innflytelse på kampen: Før hvilen var Rooney mye involvert i Englands angrepsspill fra sin 10er-rolle, like bak Daniel Sturridge. Mye går via Rooney og det er tydelig å se at han er Englands nøkkelspiller offensivt. Solid uten å briljere.
Terningkast: 4

Samspill: Wayne Rooney prøvde mange ganger på i overkant vanskelige løsninger, men var hele tiden på jakt etter medspillere og lyktes ofte. Gode kombinasjoner med Welbeck på kant, samspillet med Sturridge blir bedre for hver kamp.
Terningkast: 4

Defensive bidrag: Forholdsvis få, men så var det heller ikke behov. Liverpool-duoen Gerrard/Henderson med god kontroll sentralt. Kjempeløp hjem med påfølgende glimrende takling etter hvilen da Peru presset.
Terningkast: 4

Bevegelse: Ikke mange av Englands spillere har bedre overblikk og spillforståelse. Smarte bevegelser, men ble ikke hjulpet av midtbanen som holdt for lenge på ballen ved flere anledninger.
Terningkast: 4

Får plusspoeng for: Positivitet, innsats og stadige forsøk på kreativitet.

Får minus for: Litt for slurvete til tider.

Stjernefaktor: Ja bevares. Skal England lykkes i VM, må Rooney lykkes i 10-er-rollen. På sitt beste i verdensklasse. Men Peru er en dårlig målestokk.
Terningkast: 5

Verdt å merke seg: Ga seg etter 65 minutter. I VM må han holde i 90.

Helhetsinntrykk: Solid uten å sprudle. Endelig et VM med Rooney i god fysisk form.
Terningkast: 4

 

Danny Welbeck karwelbeck

Innflytelse på kampen: På og av. Har utvilsomt Hodgsons tillit, men viser bare i perioder hva han er god for. Farten på kant kan bli gull, fikk sjelden utnytte den mot Peru.
Terningkast: 3

Samspill: Kombinasjonene med Wayne Rooney fungerte bra, men ble skadelidende av en midtbane, Adam Lallana spesielt, som var litt får glad i å holde på ballen når fart hadde vært å foretrekke.
Terningkast: 3

Defensive bidrag:
Opp og ned venstrekanten hele kampen. Solid jobb som førsteforsvarer da det trengtes.
Terningkast: 4

Bevegelse: Welbeck er smart og Welbeck har fart. Ofte lysten på å true bakrom og har hurtigheten til å være et livsfarlig angrepsvåpen om medspillerne får blikket opp i tide.
Terningkast: 4

Får plusspoeng for: Forstyrret og bandt opp tre forsvarspillere forut for 2-0-scoringen som punkterte kampen.

Får minus for: Mangler kynismen som Daniel Sturridge har. Må tørre å avslutte oftere.

Stjernefaktor: Sjelden en som stjeler overskriftene. Det lever Welbeck fint med. Har større tillitt hos Roy Hodgson enn hos England-fansen. Reiser til VM med mye å bevise.
Terningkast: 3

Verdt å merke seg: Ingen skader og en fin gjennomkjøring både for Welbeck og England.

Helhetsinntrykk: En kamp helt på det jevne av Danny Welbeck, men det var det for så vidt for hele laget. Jobber og sliter utrettelig. Langt mellom høydepunktene, men Welbeck er likevel en spiller Roy Hodgson neppe tør å utelate mot Italia 14.juni.
Terningkast: 3

Chris Smalling

Fikk spille de siste 17 minuttene for Phil Jagielka. Klarte seg greit, men Jagielkas og Cahills spill viser at det er langt frem til førsteelleveren.

Slik var kampen:

Oppgjøret på Wembley startet som en typisk oppvarmingskamp tilet VM. Forsiktig, tålmodig og sjnsefattig. Gradvis koblet England et visst grep og produserte flere gode sjanser. Daniel Sturridge brant en gigantisk mulighet før han på briljant vis banket England i føringen etter en drøy halvtime.

Peru var ikke ufarlige, og Joe Hart hadde to solide redninger før pause.

GOD KAMP: Wayne Rooney var solid, men uten å briljere.
GOD KAMP: Wayne Rooney var solid, men uten å briljere.

Etter hvilen yppet Peru seg mer, men Phil Jagielka og Gary Cahill viste bunnsolid stopperspill da Liverpools Johnson var i slurvemodus nesten hele kvelden. Midtstopperduoen Jagielka/Cahill fikk også gleden av å sende England i 2-0 og 3-0-ledelse på dødballer og sende Roy Hodgsons menn til Brasil med en godkjent generalprøve.

Langt fra strålende, men Roy Hodgson fikk muligheten til å drille et lag som kommer til å ligne svært mye på laget som møter Italia 14.juni.

 

Powered by Labrador CMS