Fremtiden er lys

Wayne Rooney er overbevist om at England har nok av talenter til at landslaget skal bite sterkt fra seg i de kommende årene.

Publisert Sist oppdatert

England står med veldig gode sjanser til å kvalifisere seg til neste sommers VM-sluttspill, alt de trenger å gjøre er å slå Polen på hjemmebane førstkommende tirsdag.

Mye ungt talent

Mange har kritisert England for å ikke klare å utvikle nye verdensstjerner de siste årene, men Rooney mener at flere  av de yngre gutta også har bidratt i stor grad til at de ligger på toppen av sin gruppe, og at det absolutt gror godt.

Rooney og Welbeck feirer scoring mot Montenegro.
Rooney og Welbeck feirer scoring mot Montenegro.

– Det er mange som sier at det ikke finnes mange nok gode engelske spillere. Her har vi seks, syv, åtte av dem. Du kan se Townsend, Welbeck, Sturridge, Jones, Smalling, Wilshere, Chamberlain, Walcott… det er ganske så mye talent der, så jeg er godt fornøyd med troppen og fremtidsutsiktene.

På fredag var det Tottenhams Andros Townsend som stakk seg mest frem av de unge, og Rooney ble imponert over hvordan den raske vingspilleren presterte i sin landslagsdebut.

– Det var en flott kamp av Andros, spesielt med tanke på hvor mye press det var på oss for å vinne den kampen. Også spiller han slik, og scorer et fantastisk mål. Det var bra for han, og det er spennende for vår fremtid.

Jakter rekorder

Rooney har scoret seks mål på sine fem siste kamper i kvalifiseringen, og er toppscorer for England i VM-kvalifiseringen, to mål foran Danny Welbeck og Frank Lampard. Med det vært en veldig viktig brikke for Roy Hodgsons lag.

Totalt er han nå oppe på 37 scoringer for England, og det er ikke mange som har scoret flere. Bobby Charlton har rekorden på 49. Den er fortsatt et stykke unna, men det skal ikke mer enn tre scoringer til for at Rooney kommer inn i topp fem, ved å tangere Michael Owens 40 scoringer.

Powered by Labrador CMS