Startet sesongen med stil

David Moyes håper at Danny Welbeck kan fortsette å score mål slik han gjorde mot Swansea.

Publisert Sist oppdatert

I sesongens første Premier League-kamp scoret Danny Welbeck dobbelt så mange mål som han gjorde forrige sesong. 22-åringen fra Longsight i Manchester scoret to mål for United da de lørdag gjestet Liberty Stadium og Swansea.

Til tross for at spissen stod oppført med 27 kamper for United i 2012/13-sesongen, scoret han kun ett mål mot Stoke City i oktober. Selv om Welbeck ikke har en lang liste over mål å vise til, bidrog han likevel til at United tok ligagullet i form av å være uselvisk ute på banen.

En ny æra har startet på Old Trafford og David Moyes at troen på at han kan gjøre Welbeck om til en profilert målscorer i de kommende sesongene. Moyes og resten av trenerteamet skal ikke ha som mål å gjøre spissen mer egoistisk i avgjørelsene han tar ute på banen, men håper heller at han kommer i flere posisjoner som gjør at det vil være naturlig å gå for mål selv.

– Welbeck mistet enkelt kamper under sesongoppkjøringen, og han hadde få sjanser til å score i de kampene han spilte. Men målet mot Skottland i forrige uke har hjulpet på.

Swansea City v Manchester United - Premier League
Danny Welbeck scoret to mål mot Swansea.

Welbeck sitt første mål mot Swansea skal ha falt spesielt i smak hos Moyes, mens det andre målet ifølge United-manageren utstrålte selvtilliten til et toppscorer i Premier League.

– Jeg tror vi skal motivere han til å bli en spiss som kan score 15-20 mål, og gjøre alt vi kan for å få det til å skje.

– Jeg tror at man må bygge på seg selvtillitt for å kunne score mål, i tillegg til å være på rett sted. […]Det er grunnen til at jeg gledet meg mest over det første målet fordi det er et bevis på akkurat det med å være på rett sted.

Michael Carrick gledet seg også over lagkameratens knallstart på sesongen.

– Det var godt for Danny å score mål. Han scoret for England i midtuken og forhåpentligvis fortsetter han å vokse som spiller.

Powered by Labrador CMS