Hvem har skylden?

– Det handler definitivt ikke om spillernes holdninger eller innsats, sier David Moyes.

Publisert Sist oppdatert

Etter en tøff start på United-karrieren fikk David Moyes endelig litt arbeidsro da Adnan Januzaj sørget for en svært viktig trepoenger mot Sunderland i oktober. I forkant hadde Moyes gått på sitt første tap hjemme på Old Trafford mot West Bromwich, men snuoperasjonen på Stadium of Light markerte begynnelsen på en rekke på 11 kamper uten tap hvor blant andre Arsenal og Bayer Leverkusen ble beseiret på imponerende vis.

Men så meldte problemene seg igjen. Etter et bittert poengtap i sluttminuttene på Cardiff City Stadium fulgte et akseptabelt uavgjortresultat mot Tottenham. Det var imidlertid etter hjemmetapene mot Everton og Newcastle David Moyes virkelig fikk kjenne på kroppen hvilket press fotballverden legger på Sir Alex Fergusons arvtaker.

Nå svarte imidlertid Moyes gutter på tiltale da Shakatar ble slått 1-0 i midtuken, men kritikerne har naturligvis langt fra friskmeldt et sjanglende Manchester United i Premier League.

moyeserten

Mens Roy Keane blant annet gikk hardt ut mot Ashley Young og Rio Ferdinand, rådet Peter Schmeichel United-manageren til å kvitte seg med fem-seks av spillerne som ifølge ham så ut som de ikke brydde seg om at de spilte for selveste Manchester United.

David Moyes selv erkjenner at Keane og Schmeichel, som for øvrig begge er betalte ambassadører i klubben, har rett i deler av kritikken, men skotten understreker at han aldri har tvilt på spillernes engasjement.

– Det handler definitivt ikke om spillernes holdninger eller innsats. De prøver virkelig. De er de første til å erkjenne at vi må spille bedre, sier Moyes som gjentar at han tar ansvaret for lagets svake form.

– Som manager må jeg få dem til å spille bedre og det skal jeg gjøre.

I en historisk svak United-periode hvor laget gang på gang har feilet når det gjaldt som mest kan man imidlertid prise seg lykkelig over at det ikke har vært noen anklager rundt skyldspørsmålet innad i klubben.

Tvert imot har flere av spillerne innrømmet at deres individuelle prestasjoner ikke har vært av den standarden som kreves i United.

– Alle burde ta ansvar. Det gjelder ikke bare én person, det er hele laget, sier Danny Welbeck til MUTV.

– Det var uakseptabelt av oss å tape to kamper på rad på Old Trafford. Vi måtte ta en kikk på oss selv etter det.

Så hvem har skylden? Det virker ikke som David Moyes og spillerne selv er helt enige, men at alle er villige til å gjøre sin del må da være et godt tegn?

Powered by Labrador CMS