– Det skal bli enda bedre

OPPDATERT 18.40: Les alle reaksjonene fra David Moyes, Danny Welbeck og Tom Cleverley etter seieren mot Aston Villa.

Publisert Sist oppdatert

Det som var nok en kamp United «måtte» vinne ble styrt av bortelaget nærmest fra start til slutt på Villa Park. Rafael og Antonio Valencia toget opp og ned høyresiden, Tom Cleverley hadde kontroll på midtbanen, mens det endelig løsnet for Danny Welbeck foran mål.

[poll id=»45″]

– Vi gjorde en god jobb. Spillerne spilte bra, sa Moyes etter kampen.

– Det eneste jeg har noe å utsette på er at vi ikke scoret flere mål. Vi spilte bra, men var litt slurvete de første fem minuttene. Etter det spilte vi veldig, veldig bra. Vi må fortsette slik og vinne kamper.

Manageren synes ikke kampen mot Aston Villa var så annerledes enn tapene mot Everton og Newcastle selv om utfallet var et annet.

– Forskjellen var at vi scoret målene, sier Moyes til Sky Sports.

– Vi har ikke scoret, og mål forandrer hvordan ting ser ut, spesielt for media. Men vi vet at vi må spille bedre, og vi må spille enda bedre enn vi gjorde i dag også. Det må forbedre seg og jeg skal sørge for at det blir bedre de neste månedene, lovet Moyes.

Tomålsscorer Welbeck

Flere spillere hadde en svært god dag på jobben i Birmingham.

– Antonio Valencia var veldig god, og unge Adnan Januzaj lærer stadig og vil bli en virkelig talentfull spiller i fremtiden. Danny Welbeck er nødt til å fortsette å score mål. Han var en trussel i dag og kunne hatt flere mål. Det ville vært flott for ham med et hattrick, men to mål er veldig bra.

Welbeck har spilt mye på kanten de siste sesongene, men fikk tillit på topp mot Aston Villa. Med to mål er det ikke usannsynlig at vi får se 23-åringen i den posisjonen igjen med Robin van Persie ute til midten av januar.

– Det er på topp jeg vil spille, men jeg er glad for å spille på kanten også enten det er høyre eller venstre, sier Welbeck.

Cleverley endte måltørken

United fikk tidlig uttelling for temposterkt angrepsspill på Villa Park. Etter et godt Rafael-innlegg gikk Adnan Januzajs hodestøt i stolpen, før en kvikk og oppmerksom Welbeck fikk satt returen i nettmaskene.

Kort tid senere var samme mann frempå igjen da han fikk æren av å avslutte angrepet han selv hadde satt i gang etter et hundreprosentløp inn i boksen på innlegget til Valencia.

Selv om Aston Villa aldri virket altfor farlige vet United-fansen bedre enn å ta noe for gitt i disse dager. Likevel var det nok mange som trakk et lettelsens sukk da Tom Cleverley gjorde 3-0 alene med Brad Guzan sju minutter ut i andre omgang.

Det var Cleverleys første mål på nøyaktig ett år. 15. desember 2012 var nemlig sist engelskmannen scoret for United, den gangen mot Sunderland.

– Du tenker at du er nødt til å score noen mål som midtbanespiller. At jeg hadde gått ett år uten scoring kom nok frem i feiringen, sier Cleverley.

– Vi spilte med en trio på midten som gjorde at jeg fikk mer frihet. Jeg synes vi spilte ganske bra, og forhåpentligvis er dette starten på en god rekke.

– I dag synes jeg Tom spilte veldig bra. Han spilte gode pasninger, hadde mye ball og og endte opp med å score et mål også, sier Moyes.

Powered by Labrador CMS