David Moyes fra pressekonferansen før Champions League-kampen mot Bayer Leverkusen.

Dette sa Moyes til pressen

OPPDATERT lørdag: David Moyes om skader, Rooney, Fellaini, formen, å holde nullen, rasisme og Van Persie.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben var til stede på den åpne delen av fredagens pressekonferanse.

Spørsmålet de fleste ventet svar på, var om Robin van Persie kommer til å være klar til helgens kamp. Nederlenderen har scoret åtte mål på syv kamper mot Stoke tidligere, og manageren vår kunne si at han trolig kommer til å rekke kampen.

– Han har gode sjanser. Han har hatt problemer med tåen sin, men jeg tror han blir klar. Han har trent godt nå.

Om skadesituasjonen

De eneste som er usikre for United før lørdagens kamp mot Stoke, er Tom Cleverley og Danny Welbeck, og Moyes synes laget hans er sterkt foran kampen.

– Danny Welbeck er usikker. Han har hatt væske i det ene kneet, og Cleverley er fortsatt på vei tilbake fra skaden sin. Utenom det så er alle i god form, og alt i alt er vi ganske sterke, sa Moyes.

Om Fellaini

Marouane Fellaini har hatt beskyttelse på armen sin gjennom de siste kampene. David Moyes sier at han ikke har noe problem med å bruke midtbanespilleren, så lenge han selv melder seg klar til kamp.

– Det er aldri lett å gå rundt med en skade man vet at man må gjøre noe med. Alle som spiller dette spillet vet at man bruker armene ofte, så det er ikke lett med en slik skade. Men han klarer seg bra, og forhåpentligvis kan han fortsette å spille, selv i den standen han er i nå.

Fortsatt tidlig

United har havnet åtte poeng bak Arsenal i Premier League, mens onsdagens seier mot Real Sociedad har gitt Moyes en god start i Champions League. Moyes legger vekt på at vi fortsatt er inne i begynnelsen av sesongen.

– Vi har bare spilt to måneder av sesongen, og mange lag kommer til å glippe opp mellom nå og slutten av sesongen. Selvfølgelig vil vi gjøre det vi kan for å sørge for at det ikke skjer med oss igjen nå.

– Jeg synes vi spilte veldig bra på onsdag. Vi var uheldige som ikke scoret flere mål, men jeg ville tatt seieren uansett hvordan den kom, for det setter oss i en veldig god posisjon i Champions League.

Clean Sheets

– Dersom man ikke scorer så mye, er man nødt til å forsvare seg bra. De siste kampene har vi forsvart oss bra. Vi slapp inn et helt mot slutten mot Southampton, og holdt nullen på onsdag.

Flott å jobbe med Wayne

Wayne Rooney har vært Uniteds beste spiller denne sesongen, og Moyes sier det er en fryd å jobbe med spissen, og at han håper å få se flere mål fra 28-åringen.

– Det har vært flott å jobbe med Wayne, og det har jeg sagt fra dag én. Han jobber hardt på treningene. Han er et stort pluss for oss akkurat nå.

– Det var opp til han å vise seg fra sin beste side. Ingen tviler på talentet hans, og nå er han på et godt sted mentalt og fysisk nå, og formen han viser er veldig god.

Om rasisme (kilde: teamtalk.com):

– Det er egentlig de som blir utsatt for rasisme som må svare på dette, men min personlige mening er at løsningen ved rasisme ikke er å gå av banen. Det gir de som skriker eller roper akkurat det de ønsker, og det er ikke rett. Det må i stedet sanksjoneres mot klubben, spillerne og supporterne som er involvert.

– I England har det vært jobbet hardt for å få bort rasisme, men jeg vet at det kan være et problem i Europa og ble fortalt at det var merkbart i midtuka.

Om Van Persie (kilde: Daily Telegraph)

– Han har noen såre tær, og jeg fortalte ham før Southampton-kampen sist lørdag at om jeg brukte han der ville han miste Sociedad-kampen slik at han fikk gitt tærne og lysken litt hvile.

– I tidligere kamper for oss har han spilt med injeksjoner i tærne sine, så vi har prøvd å komme oss bort fra bruken av injeksjoner. Han har vært plaget av det, og har tatt injeksjoner i en av lilletærne sine, og så ble den andre trakket på mot Shakhtar Donetsk også, så tærne hans har plaget ham en stund, sa Moyes, som ellers uttalte at ryktene om at Van Persie ellers er misfornøyd med livet i Manchester United etter Fergusons avgang bare er tull.

 

 

Powered by Labrador CMS