Daniel James leverte ganske gode forestillinger den siste måneden før fotballpausen, men slik har det definitivt ikke vært etterpå. Nå har han ikke spilt en godkjent kamp for United siden mars.
United mangler Anthony Martial mot Newcastle kommende helg siden franskmannen er suspendert som følge av det røde kortet han fikk mot Tottenham.
I tillegg til dette mangler også Edinson Cavani, siden United har bekreftet at uruguyaneren er i karantene.
Kanskje løser Solskjær dette med å legge om til en 3-5-2/5-3-2-variant med Rashford og Greenwood på topp – eller kanskje blir det en løsning som inkluderer Daniel James.
Hvis det blir det sistnevnte, så er nok dessverre ikke forventningene til James så veldig store, etter all den sportslige motgangen han har hatt det siste året.
Annonse
Ja, unge spillere varierer gjerne en del i prestasjonene, men James blir 23 år neste måned, og det er nå over et halvt år siden han har levert en god forestilling for United.
En dårlig måltrend
Daniel James hadde en god start på karrieren i Manchester United.
James scoret i sin første, tredje og fjerde kamp for klubben, men så kom det ingen scoringer før i kamp nummer 37, da LASK ble knust 5-0 i Østerrike. Han var en stund førstevalget, men etter hvert har Ole Gunnar Solskjær valgt Mason Greenwood oftere og oftere, og James ble i overgangsvinduet som var linket bort fra klubben.
Samtidig er det jo ikke slik at det kun er i de første kampene han har vært nyttig, selv om målproduksjonen stilnet betraktelig.
I desembertriumfen på Etihad Stadium fikk han karakteren 8,5 på united.no-spillerbørsen, og han klarte seg bra (7) mot samme motstander i vår også, selv om han ikke var like god der. Generelt hadde James også en ganske bra periode før fotballen stoppet helt i mars.
Men etter det har formen vært fryktelig svak.
Store endringer i børskarakterer
Annonse
Vi har tatt en titt på James’ karakterer på spillerbørsen vår i det siste, og det er ikke så lystig lesestoff.
De fem gangene han har fått børskarakter/har startet for United siden lockdown, så har han fått følgende karakterer:
4
3,5
3,5
4
4,5
I gjennomsnitt 3,9.
Til gjengjeld presterte han slik i de fem siste kampene han fikk børskarakter før fotballpausen:
6
7,5
7
7
6,5
I gjennomsnitt 6,8. Det er altså nesten tre hele karakterer i forskjell i gjennomsnitt.
Det var heller ikke slik at det var snakk om vesentlig enklere motstand i disse fem kampene. Det gjelder nemlig kampene mot Chelsea (B), Watford (H), Club Brugge (H), Manchester City (H) og LASK (B).
Annonse
Under har vi lagt ved det vi har skrevet om James i hver av de fem siste spillerbørsene:
Tottenham (B), 19. juni
Daniel James – 4,0 Klarte aldri å få til noe. Ble enten tatt så fort han fikk ballen eller så ble han for liten i duellene mot et Tottenham som fikk lov til å spille helt på grensen.
Chelsea (Wembley), 19, juli (FA-cupsemifinale)
Daniel James – 3,5 Lenge helt usynlig, men var litt sentral i Uniteds ene ikke-fullt-så-svake-periode før pause – med et godt løp i bakrom og gjenvinning like etter. Likevel ble dette en ny og negativ opplevelse for waliseren. Slapp litt unna på børsen ved å bli byttet ut tidlig i 2. omgang.
LASK (H), 5. august (Europa League)
Daniel James – 3,5 Uniteds svakeste før pause sammen med Scott McTominay, og alene den svakeste etter pause. Dessverre. Spilt helt fri på kanten én gang de første 45, men gikk seg da fast. Satt opp i flere gode muligheter også etter pause, men uten at han klarte å utnytte dem.
Crystal Palace (H), 19. september:
Daniel James – 4 Har farten som sin store fordel, men mot et ganske kompakt bortelag var det sjelden han fikk anledning til å bruke tempoet. Forståelig da han ble byttet ut til pause, men til waliserens forsvar kunne det samme sies om noen av de ti andre United-spillerne hadde blitt huket av etter de første 45 minuttene.
Brighton (B), 30. september (ligacup):
Daniel James – 4,5 Burde utnyttet rommene på venstrekanten bedre, og lyktes med fint lite de gangene han fikk ballen. Fikk gjentatte ganger beskjed av kaptein Mata om å utnytte rommet bak stopperne til Brighton. Det gjorde waliseren så og si aldri. Langt frem til en plass på laget når Solskjær velger å starte med sine beste menn. Forståelig bytte.