Mine tanker etter 2-0

Ansvarlig redaktør med sin mening om den sjuende strake seieren.

Publisert Sist oppdatert

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ofte ned sine tanker før eller etter Uniteds kamper.

Her er hans tanker etter mandagens seier.

Mine tanker etter West Ham

Vi tapte da vi var dårlige.

Vi tapte da vi var middelmådige.

Og vi spilte altfor ofte uavgjort da vi var best.

Det var frustrerende stolpetreff og uforståelige dommer-avgjørelser i vår disfavør.

Sene baklengs ødela ofte, og vi skjønte oss ikke alltid på byttene til manageren.

Nå vinner vi når vi er best.

Vi vinner når vi er mer middelmådige.

Og vi vinner når vi en sjelden gang, som mot West Ham, egentlig presterer under middels.

Vi slipper ikke inn sene mål, stolpetreffene er til å leve med siden vi uansett vinner og de viktigste av de uforståelige dommer-avgjørelsene går plutselig vår vei.

Nå er det i stedet også vi som avgjør kamper på tampen, og manageren gjør avgjørende taktiske grep som gir seier.

slavenmou

Mandagens kamp mot West Ham ble aldri spesielt god. Vi var tafatte før pause. Det virket nesten som om vi var flaue over at vi fikk sjansen til å spille 75 minutter med en mann mer. Det meste av det som har kjennetegnet oss gjennom den lange seiersrekken var borte.

Det kunne alle se.

Likevel frikjenner jeg delvis spillerne.

Det var bare 48 timer mellom de to kampene, og hvordan sånt slår ut vet man aldri. Man vet imidlertid at 48 timer er for lite til å kunne være på topp igjen fysisk. Man vet også at 48 timer øker sjansene for skader betraktelig. Nøkkelspillere som Valencia, Pogba, Herrera, Mkhitaryan og Zlatan spilte alle også mot Middlesbrough.

Nå synes jeg Herrera var dårligere enn i de fleste andre kamper denne sesongen, Pogba var enda mer variabel enn i det siste og Mkhitaryan og Zlatan var under pari.

zlatan1

Mer viktig enn enda en strålende prestasjon, var det likevel å reise hjem fra London med tre poeng.

Det klarte vi selv om vi slet som lag og vi slet som enkeltspillere.

Over det meste av linja.

Derfor er jeg ikke blant dem som går i strupen på verken Jesse Lingard eller Matteo Darmian, to spillere jeg har sett få gjennomgå på sosiale medier. Personlig synes jeg faktisk at Darmian gjorde en bra gjennomnført kamp sammenliknet med mange andre.

Jesse Lingard var svak, men hvor mye bidro egentlig Zlatan med gjennom 90 minutter? Hva var det Henrikh Mkhitaryan viste offensivt som ikke Lingard gjorde det?

jesselingbart

Hvorfor er det slik at hvis vi har en dårlig omgang eller dårlig kamp så er det så innmari viktig å finne syndebukker? Når noen først har funnet dem så er det heller ikke måte på hvor ubrukelige de spillerne er. Av og til tar det knapt en halv omgang før noen fyrer av sine mishagsytringer mot enkeltspillere.

«Han skulle aldri spilt for oss», har vært en klistrelapp som har blitt satt på flere United-spillere de siste årene.

Jeg er enig i at det finnes en rekke bedre spillere her i verden enn flere av dem som spiller på United, men når manageren mener at det er til Uniteds beste at de spiller så godtar jeg det.

Jeg vil faktisk tro at manageren til United, uansett navn, kan mer om fotball enn både meg og de fleste andre.

Og Lingard?

En 24-åring som var avgjørende for at vi vant FA-cupen, som har vokst opp som stor United-fan, elsker United mer enn de fleste og nå gjør så godt han kan for United hver eneste gang han får sjansen. Så slakter vi United-fans ham gang etter gang, selv etter en kamp vi vinner, etter en kamp hvor svært mange var svake, hvor flere nøkkelspillere var mye dårligere enn de har vært.

Jeg synes egentlig det er slemt.

Hadde Henrikh Mkhitaryan levert en omgang som det Lingard gjorde sist, er jeg hundre prosent sikker på at han ville sluppet atskillig billigere unna.

Jeg tenker da ikke på diskusjonen om Lingard er god nok eller ikke, eller om det er andre som helt klart er bedre. Den kan vi ta. Vi er jo fans, vi har jo meninger, men mye av det som leveres kan egentlig karakteriseres som sjikane. Det er ikke første gang jeg tar opp ting som dette her – og sikkert ikke det siste – men for meg er det en stor forskjell mellom å diskutere en spiller og sjikanere ham.

Jeg er likevel godt fornøyd som United-fan for tiden.

jmwh

For en måned siden, etter 14. serierunde, lå vi seks poeng bak 5. plassen, ni poeng bak 4. plassen og 13 poeng bak ligalederen.

Nå er vi to poeng bak 5. plassen, tre bak 4. plassen og bare fem bak 2. plassen.

Så er det fortsatt litt irriterende at vi ikke klarte å ta de tre-poengerne vi skulle hatt mot Stoke, Burnley, Arsenal og West Ham – da hadde vi ligget på en klar 2. plass, bare to poeng bak de blå fra London.

Chelsea, i mine øyne, er fortsatt så langt unna at det er null vits å fokusere på dem. Innspurten for United – og noen av de andre lagenes del – blir heller ikke enklere av at europacupen starter opp i februar, mens Chelsea og Liverpool får fri de midtukene.

Nå er det imidlertid game on for alvor om Champions League-plass neste sesong, og det får vi være fornøyd med bare én måned etter at vi nesten virket å være hektet av.

Ellers fra West Ham-kampen:

  • Ja, det var et feilaktig rødt kort, eller for å si det på en annen måte: Det var en vill takling i stor fart, men jeg ville blitt ekstremt irritert og frustrert om vi fikk utvist en spiller for det samme. Derfor slapp West Ham-spilleren til slutt også å sone. Samtidig tenker jeg med bitterhet tilbake på nest siste serierunde forrige sesong, da West Ham-fansen angrep spillerbussen vår, kampen ble utsatt og vi til slutt tapte 3-2  – et resultat som gjorde at vi ikke nådde Champions League denne sesongen. Hva er det man sier – karma…
whrodt
  • Jeg er selvsagt enig med alle som synes at Marcus Rashford og Juan Mata gjorde et glimrende innhopp. Det deilige med Rashford er at han alltid prøver. Så ser det ikke like bra ut når det ikke stemmer, men i de siste innhoppene har det stemt. Det tyder på ok form.
  • Rashford bør også få starte, som spiss, mot Reading i FA-cupen. Zlatan kan faktisk få fri den kommende lørdagen, alternativt ta en rolig plass på benken.
  • Jeg håper også at Timothy Fosu-Mensah i det minste er tilbake på benken til den kampen.
  • Jeg likte også godt at Mourinho for andre kamp på rad gjorde et større taktisk grep for å avgjøre kampen.

Powered by Labrador CMS