«Mens spillerne nok en gang sier nei til lønnskutt, gir Glazers ordre rom for håp»

– Når Glazer-familien fremstår som moralens voktere kan det egentlig bare bety to ting. Enten er det en faretruende stor kynisme som råder i engelsk fotball, eller så er kanskje eierne i ferd med å forstå Uniteds verdier på en måte de tidligere ikke har vist.

Publisert Sist oppdatert

Det er trolig grunn til å tro at begge deler kan være tilfelle.

Ordren om at United skal frastå fra myndighetenes permitteringspakke skal, i følge The Athletic, ha kommet nesten umiddelbart etter at regjeringens redningspakke ble lagt frem.

Ordren skal sågar ha kommet før noen av Premier League-klubbene valgte å takke ja til pakken, men det som er enda mer oppmuntrende er at avgjørelsen skal ha kommet direkte fra Glazer-familien selv.

Fortjener anerkjennelse

Glazer-familien har imidlertid en lang vei å gå for å vinne United-fansens gunst og tillit.

Sannsynligvis vil det aldri skje. 

Og selv om det blir feil å rose Uniteds eierfamilie opp i skyene for å ha gjort det eneste anstendige og riktige, trenger man ikke se lenger enn til topprivalene Liverpool og Tottenham for å finne eksempler på tarvelig ledelse i en tid der hele verden er rammet av en felles krise.

IKKE FOR SENT Å SNU: Tottenham er den eneste av toppklubbene i Premier League som har takket ja til myndighetenes krisepakke.

Tottenham-formann Daniel Levy ser ut til å stå på sitt, mens Liverpool-ledelsen endret standpunkt etter massivt press.

De skulle selvsagt aldri ha benyttet seg av ordningen i første omgang, men rettet i det minste opp feilen så kan man alltid diskutere motivene bak helomvendingen.

Gjennom sitt 15 år lange eierskap i United har Glazer-familien tatt mange upopulære avgjørelser, og eierne har kostet United som klubb over 1 milliard pund. 

Men Glazer-søsknene er også smarte forretningsfolk og vet at det anspente forholdet til fansen hadde blitt en regelrett krig om de hadde fulgt Tottenhams eksempel.

I stedet vil alle ansatte i Manchester United fremdeles få utbetalt full lønn av klubben, og eierne bør således få en anerkjennelse for valget de tok.

Kanskje handler det om å stille United i et bedre lys før jakten på sponsormilliardene kan ta til igjen? Kanskje handler det om å blidgjøre fansen i en vanskelig tid?

 

ANSTENDIGHET: Avram og Joel Glazer skal ha gitt klar beskjed om at det ikke var aktuelt for United å takke ja til myndighetene krisepakke.

Eller kanskje handler det om at Glazer-familien nå skjønner mer av hva Manchester United som klubb representerer enn de har gjort før.

Det er lov å håpe på det siste.

Et lite steg, men likevel et steg i riktig retning.

Nytt nei fra spillerne

Mens Glazer-familien beskytter de ansatte i United har de 20 Premier League-kapteinene hatt et nytt møte.

Nok en gang har de sagt nei til å la seg presse til lønnskutt, men skal være villige til å utsette lønnsutbetalinger under forutsetning av at lønningene vil komme på et senere tidspunkt.

Du hendelse så edelt…

Spillerne får støtte av PFA og den mektige lederen Gordon Taylor som er klar i sin oppfatning av at klubbene i Premier League har penger nok til å lønne alle ansatte uten å takke ja til myndighetenes krisepakke.

UPOPULÆR: PFA-sjef Gordon Taylor vegrer seg i det lengste for å gå med på lønnskutt til spillerne sine.

Isolert sett stemmer det nok at et betydelig lønnskutt på opp mot 30 prosent blant Premier League-spillerne ville gitt lavere skatteinntekter, og i neste omgang svekket inntektene til helsevesenet (NHS).

Men både spillerne, klubbene, Premier League og myndighetene hadde funnet en løsning som ville gagnet de som nå trenger det mest. Om man har klart å finne slike løsninger i resten av Europa er det ingen grunn til at man ikke skulle klart det i England også.

Og nå handler det mer om signaleffekten til det britiske folket.

Å vise anstendighet i en vanskelig tid og å vise at man tar ansvar.

Der har faktisk Glazer-familien vært et foregangseksempel i denne situasjonen.

Hvem skulle trodd det…

Powered by Labrador CMS