Slik vurderes United-spillerne

Skryt til Rooney, ekstra omtale av Carrick, men Smalling var det svake leddet. Les hva avisene skriver her.

Publisert Sist oppdatert

England spilte med fire United-spillere fra start da VM-plassen ble sikret med 2-0 mot Polen tirsdag kveld.

Her kan du lese hva engelske aviser skriver om United-spillerne etterpå.

The Independent, Glenn Moore:

– Michel Carrick gir Steven Gerrard muligheten til å stikke fremover i banen, men det er fortsatt for tidlig å gi en dom (over Carrick). (…)

– For noen er Carrick en moderne Ray Wilkins. Han leverer tversoverpasninger, ser bra ut i lag som vinner, men er ikke like god når laget sliter. For andre er han også som en moderne Ray Wilkins – en spiller som treffer lagkameratene med pasningene sine, setter tempo i kampen og skaper en plattform som sikrer at andre mer offensive spillere kan blomstre.

carrickpol

– Carrick påvirket også kampen med pasningen sine. Han sentrer ofte fremover, og varierer mellom korte og lange pasninger. (…), men Carricks evne til å finne en lagkamerat med pasningene sin har ikke vært så verdsatt i England som det ville vært i andre land. Dette var faktisk bare hans 8. kamp fra start for England, og hvorfor er det slik at Storbritannias største klubb har brukt ham fast i fem Premier League-vinnende lag, mens Englands managere alltid har droppet ham? (…)

– Det kan imidlertid stilles spørsmålstegn ved prestasjonen hans etter Polen begynte å løpe over England utover i kampen. (…) Carrick vil blir 33 år to uker etter VM-finalen i Brasil. Han har allerede vært i to VM, men han har kun spilt 90 minutter – mot Ecuador i 2006. Dette er hans siste sjanse. Det rare er at han, vi og trolig også Roy Hodgson fortsatt ikke vet om han kommer til å være inne i førsteelleveren denne gangen, heller.

The Independent, Jack Pitt-Brooke:

I saken “Fem ting vi lærte av denne kampen” skriver han følgende:

– Chris Smalling holder definitivt ikke nivået som trengs av en internasjonal back. Valget av Smalling foran Jones var ikke en like stor suksess som valget av Carrick foran Lampard.  Til Smallings forsvar skal det sies at han egentlig ikke er en høyreback, han kom aldri til å være like komfortabel i rollen som en Glen Johnson eller Kyle Walker, men i deres fravær mistet England noe både defensivt og offensivt.

– Smalling hadde verken farta eller instinktene som skulle til for å bli en trussel offensivt, noe som ødela litt av Englands angrepsspill. Helt bakerst posisjonerte han seg ofte dårlig. Johnson og Walker ønsker herved velkommen tilbake.

The Times, spillerbørsen:

The Times kårer Wayne Rooney til Englands beste, og belønner ham med en 9er på børsen.

Andros Townsend og Leighton Baines får 8ere.

Danny Welbeck, Steven Gerrard, Gary Cahill og Joe Hart får 7ere.

Michael Carrick, Daniel Sturridge og Phil Jagielka får en 6er hver.

Mens Chris Smalling får en 5er.

De skriver om Rooney at han var «Englands hjerte», at Welbeck har gjort «den venstre kantrollen til sin», at Carrick «gjorde nok til å vise at Lampards landslagskarriere er over» og kalte Chris Smalling «det svake leddet».

smallpolThe Telegraph, spillerbørsen:

Gir Rooney en 8er, Carrick en 7er, Welbeck en 6er og Smalling en 5er.

Det påpekes at selv om «Townsend er het, så er Rooney Englands viktigste spiller», at selv om Carrick kanskje er en «fattigmanns Xavi eller Pirlo så passet han som hånd i hanske mot Polen», at Welbeck «kunne hatt et hat-trick, men jobbet hardt i hele kampen» og at Smalling var «en fare på høyresiden og at Kyle Walker må unngå gule kort i fremtiden».

The Telegraph, Jeremy Wilson:

Michael Carrick – kontrollkongen – viser hva han er verdt, skriver Wilson.

– Om noen år blir det kanskje et quiz-spørsmål. Hvilken engelsk midtbanespiller har vunnet mest? Instinktet sier kanskje Frank Lampard eller Steven Gerrard, begge har jo rundet 100 landskamper dette året. (…), men sannheten er at det er en annen, en som har spilt 178 færre landskamper enn de to har til sammen. Det er en en annen som har vunnet to Premier League-gull mer enn de to andre har totalt, og det er en annen som har spilt i like mange Champions League-finaler som de to andre har til sammen. (…)

– Tirsdag fikk han muligheten til å endre folks syn på ham. Lyktes han? Trolig ikke. Var han en av Englands beste spillere? Absolutt. Carrick gjorde som han pleier å gjøre (…), og etter 1. omgang sendte Opta ut en statistikk som viste at han traff med 48 av 51 pasninger i 1. omgang. Hans spill sørget også for at Leighton Baines og Steven Gerrards kunne gå mer fremover i banen enn de kunne gjort med Lampard eller Wilshere i laget. (…)

– Det blir fascinerende å se hvordan Carrick passer inn i Englands fremtid. Hodgson sa forrige uke at han er tilfreds med å bruke enhver mulige kombinasjon av Gerrard, Lampard, Carrick eller Wilshere i laget. Gerrards status som kaptein innebærer imidlertid at det egentlig er en plass ledig til Carrick, Wilshere eller Lampard. Wilshere kan bli sentral på sikt, men med evnen til å kontrollere en kamp og holde ballen i laget, så er det kanskje Carrick som representerer nåtiden.

The Sun, Mark Irwin:

The Sun lar sjelden en sjanse til å gjøre noe spesielt gå fra seg.

Etter tirsdagens kamp gir de børskarakteren 10 til samtlige engelske spillere – selv om det skal sies at det mangler karakter ved siden av Smallings navn. Om det er bevisst – eller bare en tabbe – skal vi imidlertid ikke spekulere i.

Powered by Labrador CMS