fred2

Våre vurderinger om laget mot Chelsea

Publisert Sist oppdatert

2-1 mot Liverpool.

3-1 mot Arsenal.

2-0 – og strålende spill kampen gjennom – mot Tottenham onsdag.

Erik ten Hag mot topp seks-rivaler har vært hyggelig så langt denne sesongen.

Men lørdag kveld spiller Ten Hags United den andre bortekampen mot en topp seks-rival, mot Graham Potters Chelsea. De fleste husker hvordan den første gikk. Lørdag møter United en manager som slo Ten Hag og United 2-1 på Old Trafford med Brighton i ligaåpningen. Kan United ta med seg intensiteten og kvaliteten også til Stamford Bridge?

Man må forresten helt tilbake til José Mourinhos regjeringstid i United for å finne forrige gang United tapte mot Chelsea i Premier League, men det har ofte endt med poengdeling.

Men hvilke 11 spillere møter United? Chelsea har et lite hav av alternativer. Og gjør Erik ten Hag noen endringer?

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Cristiano Ronaldo er ute grunnet en intern suspensjon, etter at han nektet å bli brukt som innbytter mot Tottenham.

Anthony Martial er fortsatt uaktuell, men Harry Maguire, Brandon Williams, Donny van de Beek og Aaron Wan-Bissaka er nå tilbake i trening. Så gjenstår det å se når de returnerer til tropp – og eventuell spill – igjen. De tre siste har jo egentlig manglet i hele høst.

Christian Eriksen stod over mot Newcastle grunnet sykdom, men var tilbake på benken mot Tottenham. Han fikk da et lite innhopp og det har ikke kommet noen rapporter om sykdom etter det. Han bør dermed være klar igjen.

Chelsea-kampen er Uniteds tredje mot et godt lag på bare seks dager, men hvem skal Erik ten Hag ta ut fra 11eren som leverte den beste United-prestasjonen – kanskje på mange år – onsdag?

Vi tenker at United har sett så bra ut fysisk, at det ikke vil vurderes noen bytter på grunn av kampprogrammet her. Den vurderingen får heller tas mot Sheriff kommende torsdag.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Chelsea er 12.00 lørdag!


David de Gea – Bedre med beina, noen fine redninger og tre strake nuller nå. Fortsatt også uten konkurranse.

Diogo Dalot – God mot Perisic onsdag, etter et par ikke helt overbevisende kamper før det. Aaron Wan-Bissaka er tilbake i trening, Dalot har spilt alt, men det blir ikke her han eventuelt får sin første hvile fra start av.

Raphaël Varane – Victor Lindelöf gjorde en høyst akseptabel jobb i hans fravær, men franskmannen har kanskje vært Uniteds beste så langt denne sesongen. Han topper i alle fall Supporterklubben og lesernes spillerbørs her på united.no, og han er rett og slett på et annet nivå enn Lindelöf.

case343

Lisandro Martinez – Sesongens funn. Hvem skulle tro at han tok overgangen fra Nederland til England så godt, og har virkelig funnet tonen med Varane. Samtidig er det gjerne slik – kvalitetsspillere blir bedre når de får litt tid sammen. Har heller ikke virket preget av å spille mange kamper.

Luke Shaw – Mistet plassen i starten til Tyrell Malacia, men da skjedde det noe og plutselig fikk vi igjen en Luke Shaw som var trent som en toppidrettsutøver og fokusert som han kan være på sitt beste. Er dermed igjen blitt et klart førstevalg i de viktigste kampene.

Casemiro – Alle har snakket om at han blir bedre og bedre for hver kamp, og før Chelsea-kampen gjorde også Erik ten Hag det. Man kan vel heller ikke ta ut en som blir bedre og bedre for hver kamp, kan man? Da må man bare la ham bli bedre også videre. Kvalitetsmessig også på et helt annet nivå i den defensive rollen enn Uniteds andre alternativer.

Fred – Så fort kan ting endre seg. Christian Eriksen har vært glimrende, men onsdag kveld var Fred verdensklasse. Han fant posisjoner og rollen sin med Casemiro og Bruno og de andre helt perfekt. Han gjorde alt med ball med kvalitet. Ten Hag har vært nøye på å belønne gode prestasjoner til nå, og dermed må Fred bare få fortsette, for å se om han kan gjenta onsdagen. På papiret så virker det også for oss som om Chelsea som motstander kan passe Fred enda litt bedre enn den passer Christian Eriksen.

Antony – Var den som ble tatt av først mot Tottenham (etter 76 min.), men hans kjappe bein har vært viktige for United. Finner alltid også minst en mulighet til å curle ballen i motsatt hjørne. Se opp for den, Kepa!

Manchester United v Tottenham Hotspur - Premier League

Bruno Fernandes – En viktig scoring sist, men det endrer ikke det faktum at Bruno har vært selve ledestjernen i Uniteds høyintensive spill under Erik ten Hag. Er stort sett med overalt på banen og så sentral for at dette United-laget skal lykkes. Ser foreløpig også ut til å orke hardkjøret.

Jadon Sancho – Den ene som ikke kan sies å ha vært glimrende mot Tottenham, men likevel en målgivende pasning da. Uten Martial og Ronaldo så skal plassen hans være sikker. Scoret Uniteds mål borte mot Chelsea forrige sesong

Marcus Rashford – Han hadde SÅ lyst på scoring onsdag. Han kom seg også til flere gode posisjoner, flere av dem takket være egen kvalitet i 16-meteren, men Hugo Lloris stod mellom ham og sesongens sjette mål. La oss håpe målet kommer lørdag. Rashford har også scoret på Stamford Bridge før.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Chelsea er 12.00 lørdag!


Alternativene

Flere, men for oss var det egentlig kun en ordentlig vurdering.

Christian Eriksen – Vi skrev at Ten Hag har belønnet gode prestasjoner før, men Ten Hag har, i tilfellet med Varane, også vært klar på at når han var skadefri så er han et bedre alternativ enn Lindelöf. Kan det være at han tenker det samme om Eriksen v Fred? At dansken tross onsdagens Fred-prestasjon tross alt er bedre når han er skadefri?

chrissy

Chelsea

Kom ikke veldig bra i gang denne sesongen, og da valgte klubbens nye eier å kvitte seg med Thomas Tuchel.

Inn kom Graham Potter, og med ham som manager har Chelsea fortsatt ikke tapt. De har fem seirer og to uavgjorte og målforskjellen er pene 13-2.

Potters Chelsea har nå ikke sluppet inn et mål på fem kamper.

Chelsea har heller ikke tapt hjemme denne sesongen.

Det sier litt om utfordringen som nå venter United, mot et Chelsea som ligger på plassen foran United på tabellen, ett poeng foran, på 4. plass. Dette siste sier enda mer om viktigheten av lørdagens kamp.

Potter har en svær stall med kvalitetsspillere å velge fra, men N’Golo Kanté, Reece James og Wesley Fofana er alle ute med skade. Connor Gallagher forsvant ut med en tidlig smell i 0-0-kampen borte mot Brentford onsdag og er således kanskje usikker.

Raheem Sterling (som også har blitt brukt som vingback i det siste), Pierre-Emerick Aubameyang og Mateo Kovacic startet alle på benken mot Brentford, men er aktuelle igjen her. Ben Chilwell ble hvilt helt mot Brentford, men er nok også fort tilbake her. Thiago Silva og Hakim Ziyech var også tilbake på benken mot Brentford, men fikk ikke spilletid da.

auba

Bare der har vi ramset opp ti kvalitetsspillere som er ute eller ikke startet sist. Det sier litt om bredden i Chelsea, og at det heller ikke er så lett å konkludere med hvilke 11 United møter.

Veteranen Silva har imidlertid spilt 90 minutter i fem av kampene under Potter, og føles som et naturlig valg fra start også her.

Kepa har forresten voktet målet de siste kampene, mens Edouard Mendy, som var førstekeeper, nå sitter på benken.

Chelseas 11er mot Brentford sist: Kepa – Azpilicueta, Chalobah, Koulibaly – Loftus-Cheek, Gallagher, Jorginho, Mount, Cucurella – Havertz – Broja

Mulig Chelsea 11er mot United: Kepa – Azpilicueta, Silva, Chalobah – Loftus-Cheek, Jorginho, Kovacic, Chilwell – Sterling, Mount – Aubameyang

Powered by Labrador CMS