Bruno-show mot Basaksehir – United vant komfortabelt

United hadde vunnet to strake kamper før møte med Istanbul Basaksehir i Champions League. Tirsdag kveld ble den rekken til tre kamper, etter at Basaksehir ble slått 4-1.

United var meget gode i førsteomgang og holdt til tider lekestue med de tyrkiske gjestene før pause. To scoringer fra Bruno Fernandes og én fra Marcus Rashford sørget for at United ledet komfortabelt 3-0 til pause.

Etter hvilen gjorde United flere bytter og det satt sitt preg på resten av kampen. Istanbul Basaksehir reduserte kvarteret før slutt, men Daniel James fjernet all tvil på overtid da han satte inn 4-1.

Nå kan Champions League-avansement bli sikret med poeng mot PSG neste uke.

Drømmeåpning

United var nære på å få en drømmestart. Aaron Wan-Bissaka slo en fin pasning til Bruno Fernandes som hælsparket ballen til Marcus Rashford. Rashford satte fart mot Basaksehir-forsvaret og sendte både Rafael og Martin Skrtel ut i pølseboden med en lekker tofotsfinte. Dessverre gikk avslutningen rett på keeper.

Like etterpå skulle det imidlertid smelle. Hvem andre enn Bruno Fernandes skulle sende hjemmelaget i ledelsen? En corner ble slått fra venstre, og ballen ble headet ut, men ikke lengre enn til Bruno Fernandes. Fra 18-meter klinte portugiseren til på førstetouch og ballen smalt inn i nettmaskene. En helt vidunderlig scoring fra playmakeren!

Et par minutter senere satt ballen i nettet igjen, med assistentdommeren var oppe med flagget for offside. Fernandes slo en genial pasning til Rashford som lirket ballen forbi Merk Günok, men United-angriperen var en halvmeter på feil side. Uansett, et veldig fint angrep.

Kort tid senere fyrte Fernandes av fra 20-meter, men skuddet gikk like utenfor stolpen.

Fernandes var i storform i starten av oppgjøret, og før 20 minutter hadde den portugisiske magikeren scoret to. Telles slo inn fra venstre og Günok skulle bare plukke ballen, men keeperen misset. Da hadde Fernandes ingen problemer med å doble ledelsen fra fem meter. En gavepakke fra gjestene, som United tok imot med begge hendene.

TONEANGIVENDE: Bruno Fernandes.

Istanbul Basaksehir hadde veldig lite å komme med den første halvtimen. Det nærmeste gjestene kom var et frispark fra 25-meter, men forsøket til Visca gikk en meter over mål.

Nytt straffespark

Etter 35 minutter skulle United få noe de har fått mye av det siste året, nemlig straffespark. Victor Lindelöf slo en herlig langpasning mot Rashford. Engelskmannen stormet mot mål, men fikk en liten dytt i ryggen. VAR sjekket situasjonen, men straffen ble korrekt stående. Straffesparket tok Rashford selv og satte den kontrollert i motsatt hjørnet av Günok. 3-0 etter 35 minutter!

SIKKER FRA KRITTMERKET: Marcus Rashford.

Demba Ba fikk en fin mulighet til å redusere fem minutter før pasue, men headingen fra fem meter ble headet over mål. Den burde den tidligere Premier League-spissen fått mer ut av.

Ba var den klart farligste Basaksehir-spilleren før pause. Etter 42 minutter kom gjestene seg fri på venstresiden. Mbombo la ballen perfekt til rette for spissen, men Maguire fikk en fot på ballen. Det hadde fort vært scoring hvis ikke United-kapteinen hadde vært borti i den.

Det var det siste av betydning som skjedde i førsteomgang. United kjørte over gjestene fra Tyrkia de første 45 minuttene.

Kunne avgjort

Edinson Cavani som startet sin første kamp i United-drakt fikk en stor mulighet to minutter ut i andreomgang. Fernandes tredde uruguayaneren nydelig gjennom, men Cavani ble litt ubesluttsom og avslutningen ble blokkert.

Visca fikk en god mulighet for Basaksehir kort tid etter. Kantspilleren fyrte av fra 20-meter, men David de Gea var fint nede i hjørnet og fikk avverget muligheten.

Tuanzebe slet litt etter at han kom inn, og etter 55 minutter fikk han gult kort etter å ha plantet albuen i ansiktet på Ba.

Etter 60 minutter gjorde Ole Gunnar Solskjær et trippelbytte. Mason Greenwood, Daniel James og Brandon Williams kom inn for Bruno Fernandes, Marcus Rashford og Aaron Wan-Bissaka. Dermed får de tre spillerne velfortjent hvile før kampen mot Southampton på søndag.

Det første Greenwood gjorde etter at han kom inn var å kjøre karusell med Mbombo, men da han kom i feltet rotet han bort ballen.

Greenwood fikk en ny god mulighet etter 70 minutter. Unggutten fikk ballen ute til høyre og på sedvanlig vis dro han seg innover og fyrte av, men skuddet gikk i blokka. Martial og Cavani var helt ledig inne i boksen og 19-åringen burde ha valgt en annen løsning.

De Gea-tabbe

De Gea hadde en svært rolig aften på Old Trafford, men kvarteret før slutt gjorde spanjolen en skikkelig blemme. Deniz Turuc slo et meget godt frispark på hjørnet av 16-meteren og overrasket muligens De Gea litt. Spanjolen ble i hvert fall tatt på feil bein, og ballen gikk i mål. De Gea reddet, men ballen var allerede langt inne.

TABBE: De Gea skulle ha avverget scoringen.

Scoringen ga gjestene mye energi. Visca var nære på å skape ytterligere spenning i kampen da han smalt ballen i tverrliggeren kort tid etter scoringen.

United virket rystet mot slutte av kampen. Gjeste skape flere småfarligheter, men klarte ikke å omsette sjansene til flere scoringer.

To minutter på overtid fjernet United all tvil. Greenwood fikk en hel motorvei å løpe på. Denne gangen valgte han å spille inn i feltet og der kom Daniel James. Innbytteren var sikke som banken og punkterte kampen. I det angrepet var tre innbyttere involvert.

Dermed vant United 4-1 etter en meget god førsteomgang. Andreomgang startet også bra, med da Solskjær gjorde flere bytter mistet United rytmen. Likevel var seieren aldri truet. United kan sikre Champions League-avansement med poeng mot PSG i neste kamp.

Lagoppstillinger:

Manchester United: De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Telles; Fred, Van de Beek; Rashford, Fernandes, Martial; Cavani

Innbyttere: Grant, Henderson, Fosu-Mensah, Mengi, Tuanzebe, Williams, Matic, James, Mata, Pellistri, Greenwood, Ighalo

Istanbul Basaksehir: Günok; Rafael, Skrtel, Epureanu, Mbombo, Özcan, Kahveci, Chadli, Türüc, Visca, Ba