Villarreal CF v Manchester United: Group F - UEFA Champions League

Totalkollaps i 2021 – verst i over 70% av kampene

Anthony Martial kan i teorien fortsatt ha en fremtid i Manchester United, men det virker som om færre og færre forventer akkurat det.

Det er ikke uten grunn, for prestasjonsnivået i 2021 og 2022 har ikke vært i nærheten av det en vil forvente fra en førstelagsspiller.

United.no har tatt en titt på de siste 30 kampene hans (fra og med 1. januar 2021) for å se hvordan han gjorde det på lesernes spillerbørs i de kampene.

Vi har kun sett på kampene hvor han enten startet oppgjøret, eller spilte mer enn én omgang.

Kampene merket av i rødt, er de kampene hvor han var helt nederst på leserbørsen. I hele 13 av 18 kamper har han fått aller dårligst karakter, og i to andre kamper har han vært nest verst.

• 1: Aston Villa H. Scoret. Femte best på leserbørsen (6,97).
  • 2: City H. Klart sist på leserbørsen (4,12).
  • 3: Burnley B. Sist på leserbørsen (5,88).
  • 4: Liverpool B. Klart sist på leserbørsen (4,94).
  • 5: Fulham B. Sist på leserbørsen (4,61).
  • 6: Sheffield United H. Klart sist på leserbørsen (3,19).
  • 7: Arsenal B. Kom innpå i førsteomgang. Sist på leserbørsen (4,32).
  • 8: West Ham H. Nest sist på leserbørsen (5,21).
  • 9: WBA B. Klart sist på leserbørsen (3,58).
  • 10: Newcastle H. Soleklart sist på leserbørsen (3,87).
  • 11: Real Sociedad H. Klart sist på leserbørsen (5.00).
  • 12: City B. Fjerde best (7,51).
  • 13: AC Milan H. Sist på leserbørsen (4,37).
  • 14: Leicester B. Nest sist på leserbørsen (3,84).
  • 15: Southampton B. Klart sist på leserbørsen (3,88).
  • 16: West Ham H. Klart sist på leserbørsen (3,67).
  • 17: Everton H. Scoret. Fjerde best på leserbørsen (6,31).
  • 18: Villarreal B. Klart sist på leserbørsen (4,99).

Så har selvsagt folk sine favoritter og syndebukker, og en slik børs vil alltid kunne påvirkes av det, men Martial har fått svake karakter både i leserbørsen og i børsen fra redaksjonen i denne perioden.

Håpet for alle parter nå er at han vil finne seg selv igjen i Sevilla. Det vil gagne Sevilla, United og ikke minst Martial selv.

Manchester United v West Ham United: The Emirates FA Cup Fifth Round
HAR IKKE LEVERT: Anthony Martial.

Scoret klart færre mål

Martials mest produktive periode fremfor mål kom under Ole Gunnar Solskjærs ledelse, men dessverre klarte han ikke å holde det ved like, og avslutningen under nordmannen (og tiden under Carrick/Rangnick) har blitt hans verste periode som United-spiller også når vi ser bare på antall scoringer.

Hans klart verste, faktisk.

GODE TIDER: Anthony Martial og Ole Gunnar Solskjær, fra Martials mest produktive tid som United-spiller.

Om vi deler United-karrieren til Martial opp i bolker på 30 kamper, så har han regelmessig levert ni/ti mål i hver bolk.

Det ene unntaket er kamp 181-210 (under Solskjær), hvor han i snitt leverte mål i annenhver kamp, altså 15 mål på 30 kamper.

Det andre unntaket er kamp 61-90, da det ble bare seks mål, i en periode hvor han slet under José Mourinho.

Selv det er uansett ikke i nærheten av hvordan det har vært i den siste perioden i oversikten (som blir på 29 kamper fordi det ikke går helt opp i 30-gangen), for der er han langt fra dette nivået, med bare tre scoringer (fire hvis vi ser på de 30 siste).

• Kamp 211-240: 9 mål
  • Kamp 241-269: 3 mål (4 mål om vi tar med kamp nummer 240 også, for å få 30 kamper)

Martial har bare scoret totalt fire mål i 2021 og 2022 for United, og to av dem kom i 9-0-seieren mot Southampton på et tidspunkt hvor det oppgjøret for lengst var avgjort.

De to andre målene, hjemme mot Aston Villa og Everton, var derimot 1-0-mål.

Martials forrige bortemål for United var på lille julaften i 2020, borte mot Everton i ligacupen.

Manchester United v Everton - Premier League
MARTIALS (FORELØPIG) SISTE UNITED-MÅL: Mot Everton i oktober, da franskmannen plutselig fikk muligheten fra start mot favorittmotstanderen.