Frustrert Ten Hag: – Urettferdig

Publisert Sist oppdatert

Det ble en frustrerende aften på London Stadium søndag, hvor Erik ten Hag måtte se sitt United tape 2-1 mot West Ham etter et svært omdiskutert straffespark i sluttminuttene.

Til BBC oppsummerer Ten Hag kampen på følgende måte:

– Tre ganger denne sesongen har vi følt på urettferdighet. Vi må score, vi skapte så mange sjanser og burde ledet med to eller tre mål.

– I andre omgang slapp vi dem mer inn i kampen, og når du ligger under 1-0 trenger du stor personlighet og karakter i laget, og vise motstandsdyktighet for å komme tilbake. Men måten vi fikk straffesparket mot var urettferdig.

Straffen ble dømt etter at dommer David Coote ble bedt av Michael Oliver om å gå til VAR-skjermen for en situasjon der Matthijs de Ligt visstnok var for tøff i en duell med Danny Ings.

– Før sesongen var instruksjonen at VAR kun skulle blande seg inn i «clear and obvious»-feil. Dette var definitivt ikke en «clear and obvious»-feil fra dommeren ute på banen, sier Ten Hag.

 United står nå med 11 poeng på ni kamper, og ligger helt nede på 14. plass på tabellen.

– Det er frustrerende, men jeg får ikke gjort noe med det (straffen). Vi plukker ikke poeng og det er det vi må gjøre. Vi må se oss selv i speilet, vi scorer ikke i en god omgang fra vår side. Skaper mange sjanser og får ingen imot, men når du taper på denne måten er det en dårlig følelse.

– Det er tredje gang jeg har følt på urettferdighet denne sesongen og det hadde stor innvirkning på laget vårt, på resultatet og hvor vi er på tabellen.

På pressekonferansen etter kampen kommer det frem at Bruno Fernandes' røde kort mot Tottenham er en av de to andre gangene Ten Hag har følt seg snytt denne sesongen.

– Mot Spurs burde VAR ha grepet inn, og nå var det igjen gal avgjørelse ved at de grep inn. Begge hadde stor innvirkning på kampenes resultater.

Dommer David Coote ga ingen håndsrekning til en hardt presset Ten Hag i søndagens kamp.

Istedenfor å være kritisk til dommerne, forteller Ten Hag at han heller misfornøyd med «prosessen» rundt disse VAR-situasjonen.

– Jeg kritiserer ikke noen personer - jeg kritiserer prosessen, selv om det selvfølgelig er personer som driver prosessene.

VAR eller ikke - resultatet gjør uansett at presset utvilsomt ikke blir noe mindre på Ten Hag.

– Flaksen er definitivt ikke på vår side nå, og det handler ikke om meg. Forrige sesong var ikke annerledes, men til slutt snudde vi det.

– Vi er så fast bestemte på at vi skal gjøre det igjen. Vi må snu ting rundt, og det vil vi.

Powered by Labrador CMS