Luke Shaw og Tyrell Malacia mot Riyad Mahrez og Manchester City, 14.01.2023.

- Skal angivelig allerede ha bestemt seg for hvem som blir venstreback

Publisert Sist oppdatert

Erik ten Hag vurderer å gjøre et overraskende valg for startelleveren i kampen mot Brentford på lørdag. Det melder engelske aviser. Alle øyne er rettet mot Manchester United og Ten Hag, og hver eneste avgjørelse han tar denne helgen kan være avgjørende for hans fremtid i klubben. Managerens posisjon har vært utrygg de siste ukene etter en dårlig start i både Premier League og Europa League.

Det hjelper derfor ikke for nederlenderen at åtte spillere sliter med diverse skader. Fem av spillerne er forsvarsspillere. Blant de fraværende er venstrebackene Luke Shaw og Tyrell Malacia, midtstopperne Harry Maguire og Leny Yoro, og høyrebacken Noussair Mazraoui.

Venstreback er posisjonen Ten Hag må tenke mest kreativt rundt før helgens kamp.

Ten Hag har tidligere uttalt at han håper på å ha Luke Shaw tilbake på venstrebacken raskt etter landslagspausen, men dersom engelskmannen ikke er klar, kan en løsning være å flytte Lisandro Martinez ut på kanten, slik at Jonny Evans og Matthijs de Ligt spiller midtstoppere.

Tidligere har det vært Diogo Dalot som ofte har tatt på seg oppdraget med å spille venstreback, men ettersom Mazraoui vil være ute i flere uker som følge av et mindre inngrep i hjertet, er det sannsynlig at Dalot vil spille i sin foretrukne posisjon.

Et annet alternativ er å sende Victor Lindelöf ut på siden. Mot Barnsley i Ligacupen ble Toby Collyer brukt som venstreback.

Men til tross for disse alternativene skal Ten Hag, ifølge The Mirror, være innstilt på å bruke Jonny Evans som venstreback. Manageren skal angivelig allerede ha bestemt seg.

Det skapte sterke reaksjoner da 36-åringen var en del av startelleveren mot Aston Villa før landslagspausen, men Evans viste hvorfor plassen var fortjent og ble kåret til banens beste av United.nos redaksjon og lesere, i tillegg til i en rekke engelske børser.

Powered by Labrador CMS