Maxi Oyedele, 3. august 2024.

Herjer i Polen - Fernandes sjokkert over at United lot han gå

Publisert

Under sommerens overgangsvindu kom stjernene Leny Yoro, Manuel Ugarte, Matthijs de Ligt, Joshua Zirkzee og Noussair Mazraoui inn i klubben, mens det ble tatt farvel med Scott McTominay, Aaron Wan-Bissaka, Mason Greenwood og Maxi Oyedele. Det var salget av sistnevnte som sjokkerte Bruno Fernandes.

Oyedele gjorde en overgang til polske Legia Warszawa. 19-åringen, som er født i Manchester, har både polsk og nigeriansk bakgrunn. Nå har han gjort seg så bemerket i Legia at han mandag fikk en uventet innkalling til den polske landslagstroppen for de kommende Nations League-kampene mot Portugal og Kroatia. Der får han blant annet spille med Robert Lewandowski.

Den tidligere United-spilleren startet forrige helgs oppgjør mellom Legia Warszawa og Górnik Zabrze. Her bemerket han seg såpass godt at treneren så for seg at landslaget snart ville ta kontakt.

- Etter kampen mot Górnik sa jeg at vi hadde med en spiller å gjøre som før eller senere ville ende opp på det polske landslaget.

- Jeg visste ikke at han ville bli kalt opp til landslaget to dager senere. Kvaliteten med ballen, personligheten, karakteren til å holde på ballen, valgene om når han skal lede, spille med én touch og skifte spillretning.

Legia-treneren er ikke den eneste som så kvalitetene Oyedele har. United-kapteinen hadde også lagt merke til dette.

- Det er ingen tilfeldighet at Bruno Fernandes, da vi snakket med ham, sa at han var sjokkert over at United lot ham gå, fordi han så fantastisk ut i pre-season med Manchester.

Maxi Oyedele

- Nivået han spiller på, er også knyttet til antall dueller han vinner i den sentrale sonen. Hans fysiske modenhet, motoriske ferdigheter og evne til å bruke kroppen er på et høyt nivå. Selv om jeg vet at fansen og sannsynligvis dere journalister liker best det han gjør med ballen, gir Maxi oss en veldig stor fysisk tilstedeværelse på midtbanen.

- Dette er et element som er ganske viktig i dagens fotball. Oyedeles form er også mye takket være de andre spillerne rundt ham, som stoler på ham og lar ham vise seg fra sin beste side. Det er vår plikt å fortsette å utvikle ham på denne måten. Polsk fotball kan få mye glede av ham.

Oyedeles gode prestasjoner har betydning for United, som ifølge The Athletic har sikret seg en videresalgsklausul på 50 prosent. I tillegg har United muligheten til å matche eventuelle bud fra andre klubber og en tilbakekjøpsklausul. Overgangssummen skal også være knyttet til antall opptredener.

Han fikk ingen A-lagskamper for United, men var med på å vinne FA Youth Cup i 2022 og har spilt for A-laget i treningskamper.

 

Powered by Labrador CMS