Harry Maguire etter 3-3 mot Porto.

Seks mål, nytt rødt kort og én redningsmann

United trengte å slå tilbake etter nedturene mot spesielt Tottenham og Twente den siste uka, og en stund så det også ut til å skje torsdag kveld.

Marcus Rashford ordnet 1-0 nærmest på egen hånd. Rasmus Højlund, i sin første start siden 12. mai, satte 2-0 etter bare 20 minutter og alt lå til rette for en opptur.

I stedet ble drømmestarten til et lite mareritt.

Etter 27 minutter kom nemlig 1-2, sju minutter senere 2-2, etter 50-minutter tok Porto ledelsen og ni minutter før slutt ble Bruno Fernandes utvist for andre gang på rad, selv om det røde mot Tottenham ble slettet noen dager etter den kampen.

Dette røde, etter to gule kort, blir imidlertid stående, og dermed spiller han ikke mot José Mourinhos Fenerbahce neste uke.

Harry Maguire reddet imidlertid litt av dagen, da han på overtid steg til værs på en Christian Eriksen-corner og headet inn 3-3 og ett poeng for United.

Maguire hadde kommet inn 12 minutter før slutt i det som da så ut som et merkelig bytte, da United jaget utlikning og Ten Hag sendte utpå den tidligere kapteinen og også Jonny Evans i et dobbeltbytte.

Det sørget for at enden ikke ble så ille som den kunne vært, men det som skjedde fra 2-0-ledelsen til United lå under 3-2 var åpenbart ikke bra.

Skjer igjen og igjen

Det er heller ikke første gang dette skjer.

Ifølge Opta var dette 24. gang United slapp inn tre mål eller mer under Erik ten Hag. Det er mest av samtlige Premier League-lag i alle turneringer siden nederlenderen ble ansatt.

Erik ten Hag snakker til Bruno Fernandes i Porto-kampen.
Bruno Fernandes så rødt for andre kamp på rad.

Det ble også to baklengsmål på bare sju minutter før pause, noe vi dessverre også har blitt vant til i Europa.

United slapp inn to på fire minutter mot Bayern og FC København forrige sesong, og to på henholdsvis ti og ni minutter mot Galatasaray.

United står nå med én seier på de siste ti i Europa.

De fleste husker også at det kom ganske raske baklengsmål mot Palace, Coventry, Chelsea, Wolverhampton og Newport i siste halvdel av forrige sesong, og flere av dem fra gode posisjoner.

Sånn sett så oppsummerte denne kampen United nå for tiden ganske bra.

Noe bra, men også veldig mye som ikke er på stell. Torsdag var det spesielt forsvarsspillet, duellevnen, som sviktet. Igjen var det altså flere faser av spillet hvor United rett og slett ikke makter å levere så bra som nødvendig er.

Så ble det poeng, 3-3 er atskillig bedre enn 3-2-tap og så får man se etter hvert hva dette betyr for fortsettelsen.