Etter kritikken mot Tottenham: - Jeg er også et menneske

Publisert Sist oppdatert

Søndag ble Manchester United overkjørt av Tottenham, som vant 3-0 på Old Trafford. Uniteds svake form på hjemmebane fortsetter. Tapet har ført til skarp kritikk i mediene, der prestasjonen ble omtalt som en katastrofe, og spørsmål om Erik ten Hags fremtid som manager har igjen dukket opp.

I et intervju med Sky Sports snakket den nederlandske manageren åpent om hvordan han og laget håndterer nederlaget.

– Det er som en prosess du alltid går gjennom. Du spiller en kamp, du evaluerer den, trekker ut vurderinger, setter konklusjoner, og tar det videre derfra.

Ten Hag forklarer at han har analysert kampen ved å se den på nytt, noe som har hjulpet ham med å identifisere problemene laget står overfor.

– Jeg har sett den om igjen én gang. Noen ganger spoler du litt tilbake for å få en dypere forståelse, men bare én gang. Jeg har også sett den fra sidelinjen, så jeg har min egen vurdering. Det var en dårlig prestasjon, og vi har problemer som jeg må adressere og løse.

– Det viktigste er alltid å beholde troen. Du holder deg i spillet ved å beholde troen. Det er det viktigste budskapet vi må gi, for hvis du mister troen, mister du alt.

Skuffelse i laget

Ten Hag bekrefter at spillerne var preget av skuffelse etter tapet, men han tror på deres evne til å komme tilbake.

– De er veldig skuffet, og det er normalt. Men jeg kjenner dem, de er motstandsdyktige mennesker, og de vil komme tilbake.

– Vi gjør dette etter hver kamp. Vi setter oss sammen, gir våre meninger, og det er en toveiskommunikasjon fra manager, trenere til spillerne og tilbake. Vi er på samme side, og vi sørger for at vi forblir på samme side.

– Selv etter alle tilbakeslagene fra søndag, fortsatte de. Du ser den ånden i dette laget, og du ser at dette er et lag som vil kjempe for hverandre. Du kan også se fansen, de er skuffet, men de holdt med oss og fortsatte å støtte oss fra første til siste øyeblikk. Vi er sammen om dette.

På spørsmål om hvordan han selv bearbeider slike nederlag, forklarer Ten Hag at det er viktig å få avstand fra kampen for å kunne evaluere den objektivt.

– Etter hver kamp må du komme deg litt bort fra kampen. Jeg er også et menneske. Jeg har også mine følelser fordi jeg må gjennomgå kampen klinisk og komme meg bort fra følelsene. Når jeg får litt tid borte fra forrige kamp, går jeg inn i det, gjennomgår det og trekker de riktige konklusjonene.

Powered by Labrador CMS