Bruno-rødt, Mainoo-skade og 0-3-tap: Marerittkamp mot Spurs

Publisert Sist oppdatert

Tre mål imot, ingen scoringer for, kapteinen utvist, midtbanetalentet skadet og sesongens tredje tap. 

United-spillerne hadde en grusom dag på jobben mot Tottenham og står nå med tre kamper uten seier. De røde djevlene har tatt syv poeng på de første seks serierundene og -3 i målforskjell. 

Og denne søndagen gikk det galt fra start. Erik ten Hag sendte et sterkt lag utpå Drømmenes Teater, men likevel fikk United en grusom start på oppgjøret.

Marerittomgang

Det var bare spilt noen få minutter da en liten misforståelse mellom Marcus Rashford og Alejandro Garnacho tillot Micky Van de Ven å snappe ballen inne på Tottenham sin halvdel. Tilsynelatende en helt ufarlig situasjon. 

Så satte nederlenderen fart.

Han fikk gå og gå, ingen United-spillere gikk i press, og da de til slutt gjorde det, ble de fraløpt. Spurs-stopperen tok seg helt inn i Uniteds boks, spilte ballen på tvers og fant en umarkert Brennan Johnson som ga Tottenham ledelsen.

Matthijs de Ligt ser Brennan Johnson løpe avgårde for å feire 1-0-scoringen til Tottenham.

United kom skjevt ut fra start, og klarte heller ikke å heve seg. 

Tottenham styrte showet på Old Trafford-gresset og skapte flere store sjanser. Nevnte Johnson hadde en avslutning i stolpen, Timo Werner fikk en enorm mulighet alene med André Onana, som reddet mesterlig. 

United var riktignok ikke helt ufarlige de heller: Joshua Zirkzee fikk en god mulighet, men måtte strekke seg litt for å nå ballen fra Kobbie Mainoo. Han fikk styrt avslutningen på mål, men Guglielmo Vicario reddet, og litt senere hadde Garnacho en volley i stolpen etter et strøkent innlegg fra Rashford. 

Men i minuttene før hvilen gikk alt galt for de røde djevlene. Bruno Fernandes mistet fotfestet og balansen og slengte ut en fot i et forsøk på å stoppe James Maddison. Det førte til at United-kapteinen traff Maddison med sitt ustrakte bein og United-kapteinen fikk marsjordre.

Det var strengt, og det synes åpenbart Fernandes også. Avgjørelsen ble sjekket av VAR, men ble stående og dermed var portugiserens første utvisning som United-spiller et faktum. 

Bruno Fernandes tok den lange, ensomme spaserturen mot spillertunnellen. I kjølvannet av situasjonen har flere reagert på det røde kortet. 

En tragedie kommer sjelden alene, sies det, og like etter at Bruno Fernandes forlot banen gjorde Kobbie Mainoo det samme. Han skal ha blitt tvunget av på grunn av en skade, og det skal ifølge rapportene være en hamstring som skaper trøbbel for engelskmannen. 

Han ble erstattet av sin landsmann Mason Mount.

Da pausesignalet gikk sto det 1-0 til Spurs, og både Ten Hag og United-spillerne ble møtt av høylytt buing fra United-fansen.

Slapp inn to etter pause

Det lille som var av tro hos United-fansen ble knust kort tid etter pause da Dejan Kulusevski doblet Tottenhams ledelse rett etter pause.

Men så begynte United-spillerne å våkne litt mer og gikk inn i en god periode der de skapte sjanser og satte Tottenham under press. 

Casemiro, som ble byttet inn i pausen, var nærmest med en avslutning som gikk like utenfor stolpen, men i det 78. Minutt, etter en bedre United-periode, kom spikeren i kista da Dominic Solanke satte inn 3-0 etter et hjørnespark.

Etter det ebbet kampen litt ut i ingenting, himmelen åpnet seg og regnet bøttet ned over Erik ten Hag, United-spillerne og de supporterne som valgte å bli værende på Old Trafford. 

When it rains it pours... 

Manchester United 0-3 (0-1) Tottenham

Premier League, Old Trafford

Powered by Labrador CMS