Omar Berrada på Old Trafford før Fulham-kampen.

– Målet: Å vinne Premier League innen 2028!

Publisert Sist oppdatert

Manchester United ble stiftet (som Newton Heath) i 1878.

I 2028 vil det være 150-årsfeiring, og det året har derfor blitt krysset av i ledelsens kalendre.

Det snakket Sir Jim Ratcliffe om i februar, og nå skriver The Athletics United-journalist, Lawrie Whitwell, at United-topp Omar Berrada i et internmøte også skal ha sagt at målet er å vinne Premier League i eller innen 2028.

Berrada skal også ha satt samme mål for kvinnelaget, at de skal vinne sitt første seriegull senest i 2028.

Titteljaget skal være en del av det som kalles «Project 150».

Føles langt unna

Ifølge Whitwell skal Berrada ha snakket om de ambisiøse målene ved å samtidig erkjenne at dette kommer til å kreve mye arbeid.

Det forstår man også når United har vunnet tre av sju tellende fotballkamper denne sesongen, og allerede ligger seks poeng bak tabelleder City etter fem ligakamper.

Forrige sesong var avstanden opp til ligavinneren på 31 poeng. Det nærmeste Erik ten Hag har vært ligatittelen var i sin første sesong, da United ble nummer tre, 14 poeng bak City.

Kvinnelaget startet sin sesong med seier i helga, men de var 20 poeng bak ligavinneren i kvinnenes superliga forrige sesong, i en liga som består av bare 22 kamper.

– Må be om litt tålmodighet

 Dette var det Sir Jim sa om fremtiden da han i februar snakket som United-eier:

Ratcliffe i midten, med Omar Berrada foran og blant annet Sir Dave Brailsford ved sin side.

– Dette kommer til å ta to-tre sesonger. Vi må be om den tålmodigheten fra fansen.

– Det som trengs er et fundament. Det betyr rett organisasjonsstruktur, og så må vi få tak i de som er best på alle områder til de ulike jobbene. I tillegg må man skape et miljø som er sultent og konkurransepreget.

– Hvis dette hadde vært en tiårsplan så ville tålmodigheten forsvunnet, men det handler i alle fall om tre år før vi er der. Vi ønsker heller ikke å gi folk falske forhåpninger. Da blir de kun skuffet. Det viktige blir derfor utviklingen, så folk kan se at vi er på rett vei.

– Personlig så mener jeg at 150-årsjubileet i 2028 .... hvis utviklingen går mot noe veldig bra i det tidsperspektivet så vil jeg være veldig fornøyd med det. Det er nemlig ikke lett å snu dette, slik at United igjen blir verdens beste fotballag.

– Det ultimate målet, og det kommer det alltid til å være, egentlig – er at vi skal konkurrere om å vinne Premier League og Champions League. (...) United burde være i den lille gruppa med lag som regnes som verdens seks beste lag. Det har ikke United vært på en stund.

– Men hvis vi i 2028 ikke utfordrer om Premier League, så vil vi langt på vei ikke ha klart å levere på det vi har sagt at vi ønsker å få til, sa Ratcliffe den gangen.

Powered by Labrador CMS