– Han trengte nok litt hjelp, men til syvende og sist er det opp til ham

Publisert

På del to av pressekonferansen med Erik ten Hag før søndagens kamp mot Crystal Palace ble det en del snakk om Marcus Rashford.

Tross en svak 2023/24-sesong med noen utensportslige hendelser har 26-åringen beholdt plassen i laget og nytt stor tillit nå i sesongstarten, hvor han har startet alle seks kampene så langt.

Nå har han også begynt å finne veien til nettmaskene, med tre scoringer på de siste to.

– Jeg tenker at alle spillere i Premier League, og definitivt i denne klubben, må kunne håndtere vanskelige situasjoner. Ingen fotballkarrierer går bare oppover, og du må kunne håndtere det, sier Ten Hag.

– Marcus Rashford er også erfaren nok til at han vet hvordan man skal kjempe seg tilbake når man møter på motstand, og begynne å prestere igjen. Han har tatt kontroll over det og han ser ut til å være på vei tilbake. Han har startet sesongen veldig bra, og nå må han fortsette å ha fremgang.

Marcus Rashford står med tre scoringer på de siste to. Forhåpentligvis fortsetter målformen mot Crystal Palace.

I sommer kom blant andre Ruud van Nistelrooy inn i trenerteamet, og på spørsmål om hvordan den tidligere storscoreren og andre trenere har hjulpet Rashford, svarer Ten Hag:

– Han trengte nok litt hjelp, for eksempel ved å støtte ham. Men til syvende og sist må han uansett gjøre det selv. Han må ha riktig treningsinnstilling, riktig kampinnstilling. 

– Når han kommer opp på sitt profesjonelle nivå vil han prestere, fordi han er en klassespiller. Jeg tror han alltid har visst det, og alle spillere vet det, fordi når livsstilen din ikke er riktig, så klarer du ikke prestere i ligaen hvor vi må prestere. Du kommer ikke opp på riktig nivå når du ikke har et godt og disiplinert liv borte fra Carrington.

Den svake fjorårssesongen resulterte i at Rashford ikke ble tatt ut i Englands EM-tropp, men forhåpentligvis kan han begynne å prestere jevnlig i United-trøya slik at det blir aktuelt med mer landslagsspill fremover.

– Han vil alltid være et alternativ for enhver manager. Men det er ikke opp til meg (å bestemme det).

Powered by Labrador CMS