Ble sterkt påvirket av hetsen og latterliggjøringen

Publisert Sist oppdatert

Phil Jones har i et nytt intervju snakket om hvordan hans psykiske helse ble påvirket av skadeproblemene.

Skadene førte til at han opplevde hets og latterliggjøring både på nettet og ansikt til ansikt på gata, og Jones er helt åpen om at dette påvirket ham.

– Enhver som forteller deg at de ikke blir påvirket av det, lyver, og som fotballspillerene må en ta på seg en maske. Du blir betalt massevis av penger, så det er ikke tillatt du har følelser eller emosjoner. De fysiske skadene gjorde meg til tider mentalt svak, siteres den tidligere United-stopperen på.

– Folk vil selvsagt spørre «er han alltid skadet?» som om de tror at jeg våkner opp en dag og tenker «ahh, i dag har jeg lyst til å være skadet». 

Jones forteller videre om sin mestringsmekanisme, som var å holde seg stille og ikke dele så mye utenfor sin nærmeste familie. 

– Jeg kommuniserte ikke engang så godt med vennene mine.

Jones syntes det kunne være tøft å høre hva folk han gikk forbi på gata sa om ham. 

– Du hørte bare folk hviske om hvor skadeplaget jeg var. Folk sa «du bør ikke ta imot pengene». Hvis de bare hadde visst hva jeg gjorde bak kulissene for å prøve å få orden på ting.

Bedre tider for Jones. Her etter ligagullet i 2012/13-sesongen.

– Det var i mange år veldig vanskelig for meg å dra på restauranter, og en holder hodet lavt når en går gjennom folkemengder og sånt. Jeg ønsker ikke at folk skulle oppdage meg.

Han ønsket også kona Kaya skulle fjerne en utstilling i eget hjem av Jones' England-capser (Jones har fått 27 – én for hver av de 27 landskampene han har spilt) og et Premier League-vinnertrofé fordi han følte seg «verdiløs».

Til slutt skjønte uansett Jones at han måtte håndtere dette annerledes, blant annet av hensyn til døtrene sine, og Jones aksepterte til slutt også at spillerkarrieren var over, etter at han lenge hadde prøvd å kjempe videre for karrieren til tross for alle smertene.

– Det var en tung bør som forsvant fra mine skuldre siden jeg ikke måtte gå gjennom denne smerten igjen.

Jones spilte sin siste kamp i karrieren i mai 2022, og etter at spillerkontrakten gikk ut sommeren 2023, så ble Jones værende i United som trener i akademiet. Han jobbet med Adam Lawrence med U18-laget, som imponerte med å vinne både U18 Premier League North, den påfølgende nasjonale finalen, og U18 Premier League Cup sist sesong, og han sa nylig til BBC at han likte den erfaringen.

Jones snakker med Ashton Missin.
Powered by Labrador CMS