Heerenveen-hovedtrener Robin van Persie under AZ Alkmaar 9-1 Heerenveen. 14. september 2024.

Fra firemålsseier til åttemålstap (!)

Publisert

Hvis du synes at Robin van Persie ser noe morsk ut på bildet over, så er det kanskje ikke så rart. Bildet er nemlig tatt under lørdagens kamp mellom AZ og Van Persies Heerenveen-lag, og det endte med en 9-1-seier for AZ.

Dette er Van Persies første seniorjobb som hovedtrener, og i kampen før landslagspausen ble det en 4-0-seier for Heerenveen mot NAC Breda.

Mot AZ ble det totalkollaps i andreomgangen, for det stod bare 2-1 til pause. De fikk ikke noen utvist, men raknet altså helt likevel.

Heerenveen står med fire poeng på fire kamper, så seriestarten har altså ikke vært katastrofal for Van Persie & co selv om det gikk helt galt i denne kampen.

Robin van Persie med Premier League-troféet, 12. mai 2023. Trophy.
Et bilde fra en hyggeligere dag for Van Persie.

Overtidsseiere for andre tidligere røde

Nå skal vi ikke ta for oss hvordan det gikk med alle tidligere United-spillere som nå har hovedtrenerjobber, men vi kan i det minste nevne to som fikk positive opplevelser.

Steve Bruce ledet Blackpool for første gang siden han noe overraskende ble utnevnt som ny sjef for League One-klubben, og det endte med en 2-1-seier mot Exeter.

Blackpool tok ledelsen litt før halvspilt førsteomgang, og ledelsen stod seg helt til Exeter utlignet i det 88. minutt. Men i det fjerde overtidsminuttet kom det avgjørende Blackpool-målet, og Bruce fikk dermed en meget god start for et Blackpool-lag som ikke hadde vunnet i ligaen tidligere denne sesongen.

Plymouth Argyle i divisjonen hadde heller ikke vunnet i ligaen denne sesongen, og Wayne Rooney har hatt en vanskelig start i Devon-klubben, men lørdag vant Plymouth 3-2 mot Sunderland (som hadde vunnet alle fire kampene før dette) etter å ha avgjort på overtid.

Kanskje blir dette et vendepunkt for Rooneys trenerkarriere?

Wayne Rooney feirer sin første ligaseier som Plymouth-manager med en tommel opp, 14. september 2024.